Blogul Lui Jorjette prezinta: Remedii naturiste pentru bolile ficatului

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Sănătate și Frumusețe. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 2 minute și 51 secunde, și să știi că nimeni nu a lăsat nici un comentariu deocamdată dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

Ficatul este un organ – glandă anexă a tubului digestiv – cu rol important în digestie şi în neutralizarea toxinelor rezultate din procesele metabolice. Îmbolnăvirea lui duce la dereglări ale metabolismului. Însă, dintre toate organele, ficatul are o putere de regenerare extraordinar de mare. Dintre bolile cele mai cunoscute ale ficatului şi care afectează foarte mulţi oameni, sunt hepatitele.

Hepatitele pot fi afecţiuni acute: hepatita virală A, sau cu evoluţie cronică: hepatita de tip B, C, D. Hepatitele cauzate de virusul hepatitei B, C sau D sunt considerate a avea cale de transmitere exclusiv parentală, spre deosebire de hepatita virală de tip A, care are cale de transmitere digestivă. Însă în toate afecţiunile hepatice, regimul alimentar, repausul fizic şi psihic sunt factori importanţi în tratamentul şi evoluţia bolii.

Fitoterapia este indicată în formele acute şi în cele cu tendinţă de cronicizare, astfel încât din totalul de lichide consumate într-o zi, cel puţin 50% să fie infuzii sau decturi de plante medicinale.

Plante medicinale pentru bolile ficatului

Plantele cu acţiune specifică asupra ficatului au predominant gust amar, gust care induce stare de detaşare, aduce limpezime în gânduri, favorizează înţelegerea realităţii. Gustul amar este cel mai rece dintre gusturi, are puterea de a estompa pornirile aprinse, ne ajută să gândim la rece, acţionează asupra focului – inflamaţiei. Echivalentul emoţional al inflamaţiei este mânia. (Citeşte şi despre cele 5 elemente din natură şi organele noastre interne).

Cele mai multe produse farmaceutice folosite în tratamentul afecţiunilor hepatice sunt pe bază de armurariu, SILYBUM MARIANUM.

armurariu 300x270 Remedii naturiste pentru bolile ficatului

Armurariul (Cardui mariae fructus) poate fi regăsit în cele mai multe produse farmaceutice folosite în tratamentul afecţiunilor hepatice.

Armurariul este un tonic cu efect asupra întregului organism şi unul din cele mai eficiente hepato protectoare. Conţine 3 flavone lignanice cunoscute sub denumirea de silymarina. Se recomandă în cure de 2 săptămâni: infuzie dintr-o linguriţă de fructe (măcinate) la o cană cu apă; se beau două căni de infuzie pe zi (prima cană dimineaţa, înainte de micul dejun, a doua cană se bea în două reprize, după mesele principale).

Silymarina asigură protecţia membranei celulare hepatice, protejează ficatul împotriva substanţelor toxice, stimulează sinteza proteinelor şi refacerea celuleor lezate.

Păpădia îndepărtează mânia şi resentimentele.

Pelinul înlătură inerţia, induce o atitudine care să favorizeze exprimarea mâniei în reprimate.

Sunătoarea este utilă persoanelor care se cramponează de durere şi suferinţă, amplificându-le; gustul astringent favorizează procesul de interiorizare şi vindecare a rănilor provocate de experienţe neplăcute.

Arome pe placul ficatului

Aromoterapia recomandă o serie de esenţe volatile care au efecte relaxante sau reconfortante asupra funcţiilor ficatului.

 • Lămâie – efect reconfortant, stimulant;
 • Salvie – efect relaxant, tonic nervos, diuretic;
 • Mentă – efect răcoritor, reconfortant;
 • Gălbenele – efect cicatrizant, revigorant.

Gemoterapie pentru hepatite

Muguri de alun – indicat în hepatite cronice pentru efectul antisclerozant (50 picături zilnic).

Mlădiţe de ienupăr – indicat în afecţiunile hepatice cu tulburări digestive funcţionale. Stimulează funcţia renală şi eliminarea excesului de apă (50 de picături seara).

Mlădiţele de rozmarin sunt indicate în afecţiunile inflamatorii ale ficatului şi vezicii biliare. Sunt recomandate câte 50 de picături numai dimineaţa.

Despre autorul Bogdan Cristescu

La anumite secţiuni scriu articole pentru voi cititorii. Grafica şi funcţionarea tehnică a acestui blog, îmi este oarecum responsabilitate. Aştept cu interes provocări cu subiecte ce nu le găsiţi aici, dar să fie ... inteligente!

Păreri impresii și comentarii la acest articol:

 • Bogdan Cristescu

  Foarte interesant, mai publicati tratamente naturiste!!

  • Bogdan Cristescu

   Mulţumim, sunt multe tratamente naturiste pe blog, în special la categoria despre sănătate şi la cosmetică! Te-ar interesa ceva în mod special?
   Cu drag!

 • Bogdan Cristescu

  Si eu am ceva probleme cu ficatul, asa mi sa spus la ultima ecografie, dar imi este putin cam lelne sa incep un tratament, deocamdata mai fac o dezintoxicare

  • Bogdan Cristescu

   Este foarte benefică şi dezintoxicarea, important este să faci ceva, să nu laşi totul deoparte, doar pe motiv ca-ţi este lene. lenea este o scuză pe care mintea o bagă la înaintare, doar pentru că nu vrea să schimbe ceva.
   Dezintoxicarea în ce constă? O dezintoxicare este foarte importantă pentru că curăţă corpul de toxine, şi prin urmare vindecă.

   • Bogdan Cristescu

    Pentru dezintoxicare Am inceput sa beau mult mai multa apa decat inainte, uneori ajung si la 3,5 litri, mai fac un fel de minisauna intr-o patura electrica si mai folosesc un produs naturist de la calivita ce se numeste Pure Yucca http://www.cali.ro/71-pure-yucca-detoxifierea-organismului.html

    • Bogdan Cristescu

     Şi eu am ţinut cure de detoxifiere, una cu grâu (Oshawa), mai apoi cu fructe, legume, apă şi ceaiuri.

 • Bogdan Cristescu

  Mulţumim, sunt multe tratamente naturiste pe blog, în special la categoria despre sănătate şi la cosmetică! Te-ar interesa ceva în mod special?
  Cu drag!

Lasa un comentariu constructiv folosind formularul de mai jos:

Lasă un răspuns