Reflecții psihologice pentru armonia cuplului si mentinerea iubirii

Reflecții psihologice pentru armonia cuplului
vorbeste cu sotul tau

Armonia cuplului, aflată constant în atentia psihologilor, poate fi păstrată dacă nu ignorați concluziile studiilor elaborate.

Se apreciază că iubirea este în pericol dacă nu știți sau nu vreți să faceți… concesii. Nu uitați prea ușor că dacă confortul psihic este maxim cand vă știți ocrotită de alesul inimii, la rândul său ar fi extrem de încântat dacă v-ați arăta interesată de preocupările sale, de ceea ce îl pasionează în mod deosebit.

Oricum, micile concesii fac parte din „rețeta fericirii”, ne atenționează psihologii. Ar fi plăcut să vă amintiți acest lucru atunci când, având mult de lucru, în acest week-end nu va poate oferi un program special. Nu îl considerați egoist, pentru că greșiți.

Iată și câteva „pilule” recomandate femeilor căsătorite, preocupate de menținerea iubirii:

  • Un dialog captivant, strălucitor, elevat, purtat cu ființa iubita nu poate decât să demonstreze că el nu a greșit când v-a ales drept parteneră. Pentru aceasta însă, informați-vă despre noile apariții editoriale, citiți, ascultați muzică, vizionați spectacole…
  • Evitați subiectele deprimante, degajați în jur optimism și soțul va fi convins că are alături o femeie adorabilă, îndrăgostită, învăluită în eternele mistere ale iubirii.
  • Treceți cu vederea aspectul mai „ofilit” pe care îl afișați în câte o zi nefastă. Ați comite o gravă eroare dacă ați atrage atenția partenerului asupra acestui aspect firesc, dar care nu vă avantajează.
  • Nu uitați că orice femeie are farmecul sau, oricând. Exteriorizați-l, cultivaţi optimismul și tinerețea va fi cuceritoare.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Reflecții psihologice pentru armonia cuplului si mentinerea iubirii”

  1. Degeaba exista psihologie daca in viata omului nu exista Dumnezeu!

  2. Mult prea idealista opinia lui Jorjette :)) “armonia“ in cuplu e o utopie dupa cativa ani de casnicie 😀

    1. din contra, dupa cativa ani de casnicie armonia ar trebui sa fie prezenta

      1. Așa cred și eu, la început e mai dificil până se armonizează cei doi, după, restul vine de la sine, doar dacă unul dintre cei doi vrea altceva (haos), atunci asta primește. Eu cred că această armonie se construiește.

    2. Cam după câți ani de căsnicie preconizezi că dispare acea armonie? Eu cred că ea poate fi menținută, dacă într-adevăr se dorește și se lasă la o parte orgoliul fiecărui partener. De obicei aceasta este cauza principală a despărțirii – orgoliul, mândria fiecăruia – cine sunt eu în comparație cu tine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *