Prepararea zahărului invertit

Ingrediente: 1 kg zahăr alb, 450 ml apă, 1 linguriţă cu acid citric sau acid tartric (sare de lămâie).

Mod de preparare: ingredientele de mai sus se fierb la foc domol, timp de 10 minute, dar nu pe foc direct, timp în care, cu o lingură de lemn nouă, se colectează spuma care se ridică la suprafaţă. În acest mod se obţine un amestec de două monozaharide (glucoza şi fructoză) cu putere de îndulcire dublă decât cea a zahărului alb, care este cancerigen.

Conţinutul în acid citric din zahărul invertit previne numeroase boli, sporeşte asimilarea calciului în intestin, contribuie la combaterea şi vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolvă sărurile acidului uric şi are proprietăţi antiinfecţioase. Zahărul invertit se foloseşte numai atunci când nu avem posibilitatea să procurăm miere naturală.

Care este gandul tau?