Prajitura dalmatian cu crema de branza de vaci, ciocolata, pe blat de biscuiti

Prajitura dalmatian cu crema de branza

Eu am inlocuit blatul de biscuiti din reteta originala de prajitura cu blat de biscuiti si crema de branza, cu un blat pe care il aveam copt si pastrat la congelator. Voi pune insa aici si reteta crustei de biscuiti pentru cine doreste sa faca exact dupa reteta originala de prajitura dalmatian cu crema de branza.

Ingrediente blatul de prajitura dalmatian cu crema branza:

  • 200 gr biscuiti,
  • 50 gr unt,
  • un praf de scortisoara.

Ingrediente pentru crema de prajitura dalmatian cu branza:

  • 900 gr branza de vaci,
  • 200 gr zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 100 gr smantana,
  • 4 oua,
  • 80 gr ciocolata,
  • scortisoara.

Mod de preparare prajitura dalmatian cu crema de branza de vaci:

Cum se prepara crusta (blatul) pentru prajitura dalmatian:

Biscuitii macinati se amesteca cu untul topit si scortisoara. Compozitia se pune intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine. Eu am bus blatul pe care il aveam in forma imbracata in hartie de copt (merge si cu folie de aluminiu).

Cum se prepara crema de branza pentru prajitura dalmatian

Branza de vaci se amesteca cu smantana, zaharul, esenta de vanilie si ouale. Pastram 3-4 linguri din crema cu branza, o amestecam cu ciocolata topita si putina scortisoara.

Peste blatul cu biscuiti am turnat crema alba de branza. Punem crema de branza cu ciocolata intr-un posh (punga de ornat) cu varf rotund , introducem varful posh-ului in crema din tava si formam o bulina care se va vedea pana la suprafata. Facem aceeasi operatie pana cand terminam crema si am format o multime de buline in crema de branza. 

Punem tava apoi la cuptor la foc mediu (150-175 de grade) si coacem prajitura dalmatian cu branza si buline cu ciocolata aproximativ 45-50 min. Lasam sa se raceasca in forma  deoarece crema de branza este inca destul de moale si abia apoi se scoate si se portioneaza dupa forma dorita.

Prajitura dalmatian cu crema de branza de vaci este perfecta pentru orice ocazie, chiar si pentru weekend. E o prajitura delicioasa, de efect, cu care iti poti cuceri invitatii oricand.

Va doresc pofta buna si sa va fie viata dulce!

Bucatar: Cretu Veronica

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau).


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Prajitura dalmatian cu crema de branza de vaci, ciocolata, pe blat de biscuiti”

  1. frumos decorata farfuria ! 😀

    1. Avatar Cretu Veronica
      Cretu Veronica

      multumesc mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *