Potârniche pe varză

Ingrediente (2 porţii):

  • 2 potârnichi,
  • 1 varză mijlocie,
  • 150 g slănină,
  • 3 ceşti de zeamă de carne,
  • 2 linguri de untură,
  • 1 morcov,
  • sare.

Mod de preparare:

potarniche pe varzaSe curăţă potârnichile şi se rumenesc întregi, întorcându-le pe o parte şi pe alta, într-o cratiţă cu puţină untură. Se taie o căpăţână de varză în felii şi se ţin 10 minute în apă clocotită, pe foc. Se aşează într-o cratiţă câteva felii de slănină fiartă: deasupra se pune un strat de varză scursă de apă, apoi prepeliţele, cu capetele şi labele care se vor da la o parte înainte de a servi la masa şi iar un strat de varză. Deasupra se pune un morcov întreg şi o lingură bună de untură. Se toarnă 3 ceşti de zeamă de carne. Ca să nu se rumenească, se pune deasupra o hârtie tăiată rotund şi unsă cu grăsime. Se dă la cuptor, să fiarbă la foc potrivit, o ora şi jumătate. Din când în când se mişca cratiţa, fără să se amestece cu lingura şi când scade prea tare, se mai adaugă puţină apă. Se potriveşte de sare. Când este gata, mâncarea trebuie să fie scăzută. Se aşează pe farfurie varza, deasupra se pun potârnichile tăiate în 2 sau în 4 şi de jur împrejur morcovul tăiat felii. Se serveşte foarte fierbinte.

  1. Bogdan Cristescu Strategic

Care este gandul tau?