5 plante medicinale care te ajuta sa previi cancerul

trateaza cancerul cu ceai de trifoi rosu

Oriunde te-ai afla, auzi de cineva care are cancer. Exista insa masuri ce pot fi luate pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer. Ca si in cazul celor mai multe boli, cancerul poate fi prevenit printr-o alimentatie sanatoasa (eliminarea alimentelor daunatoare), o minte limpede si un spirit puternic, luptator . Plantele medicinale sunt o parte din suportul pe care il poti oferi corpului tau.

Alfa cum sa utilizezi plantele medicinale sub forma de infuzii pentru a-ti intari sistemul imunitar impotriva bolilor degenerative. Cancerul este una dintre aceste boli.

Diferenta dintre ceai de plante si infuzie

Multe remedii se bazeaza pe consumul de ceai de plante pentru a oferi beneficiile medicinale ale plantelor. In timp ce ceaiul de plante poate fi o modalitate foarte buna de a adauga elemente nutritive benefice corpului, unii cred ca infuziile de plante ofera un sistem mai bun.

Ceaiul de plante este de obicei facut prin inmuierea unei cantitati mici de ierburi uscate in apa fierbinte pentru cateva minute. Infuziile de plante urmeaza un proces similar, doar ca se folosesc mai multe plante si infuzarea dureaza o perioada mai lunga.

In loc sa se inmoaie plantele cateva minute, se pot infuza chiar si cateva ore. Acest lucru ajuta fitonutrientii puternici sa se infiltreze in apa pe care mai apoi o vei consuma.

Urmeaza o lista cu 5 plante medicinale ce pot fi folosite pentru a te ajuta sa eviti cancerul intr-un mod sanatos, natural. Poti sa le consumi in fiecare zi, diversificandu-le!

Ceaiul de tataneasa previne cancerul

ceaiul de tataneasa previne cancerul

Prima planta pe care ar trebui sa o iei in considerare este tataneasa (Symphytum Officinale). Aceasta planta este cunoscuta pentru ca ajuta la vindecarea oaselor si a tesutului pulmonar. Unii folosesc tataneasa ca parte a tratamentului lor in caz de bronsita. Potrivit cercetarilor, consumand infuzie de tataneasa, aceasta poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului pulmonar si de gat.

Ceai de lumanarica pentru cancerul pulmonar

frunze de lumanarica pentru cancer pulmonar

Frunzele de lumanarica (Verbascum Phlomoides) provin de la o planta destul de inalta care poate atinge si cativa m inaltime si care face flori in partea de sus. Poti vedea aceste plante pe timpul verii cum se inalta de-a lungul drumurilor sau pe coastele dealurilor. Frunzele de lumanarica contin o cantitate mare de aluminiu, calciu, crom, cobalt, fier, magneziu, mangan si alti nutrienti esentiali.

Frunzele de lumanarica sunt frecvent utilizate pentru a trata raceala, tusea, bronsita, astmul si contribuie la reducerea sanselor de a dezvolta cancer pulmonar. Atunci cand se prepara o infuzie din frunze de lumanarica, poti sa iei in considerare sa adaugi inainte de consum si o cantitate mica de miere.

Ceai de urzica

ceai de urzica anticancer

Urzica (Urtica Dioica) este o planta foarte populara pentru a varietate larga de tratamente. Infuzia de urzica ajuta la stimularea sistemului imunitar, vindeca tesuturile, restabileste starea de sanatate a rinichilor, a glandelor suprarenale si a vaselor de sange. Aceasta imbunatatire asupra sanatatii ar putea ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

Ceai de paie de ovaz

ceai de paie de ovaz

Paiele de ovaz (Avena Sativa) au un gust usor dulce si o culoare aurie. Acestea sunt o sursa buna de calciu, crom, magneziu si siliciu. Consumand infuzie din paie de ovaz ar putea ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, permitand astfel sa te protejezi in mod natural impotriva diferitelor forme de cancer.

Ceai de trifoi rosu

ceai de trifoi rosu

Trifoiul rosu (Trifolium Pratense) este foarte usor de gasit. In ciuda numelui, florile au o culoare mai mult violet, decat rosu.

Aceste flori contin o cantitate mare de taninuri, impreuna cu o doza buna de diverse minerale esentiale, inclusiv calciu, crom, magneziu, fosfor, potasiu, tiamina si staniu. Trifoiul rosu este una dintre plantele anticancerigene utilizate cel mai des.

Fa-ti provizii!

Infuziile de plante sunt usor de preparat, doar ca dureaza putin mai mult in timp. Avand in vedere cantitatea mai mare de timp necesara pentru a pregati infuzii din plante, poti sa te gandesti sa-ti prepari in cantitati mai mari, sa le pastrezi la frigider in sticle pentru 1-2 zile.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *