Piure de fasole verde cu polen

Piure de fasole verde cu polen

Ingrediente: 450 g fasole verde, 100 g ţelina, 1 ceapă mare de apă, 50 ml ulei, 1 legătură de pătrunjel cu tarhon, 2 linguri cu tărâţe, cremogen, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de gogoşari, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 2 linguri cu pastă de roşii, 1 ceşcuţă cu suc de orz verde, 50 g petale roşii de trandafiri, 2 linguriţe cu usturoi pisat.

Mod de preparare: păstăile de fasole verde, alese foarte fragede, când bobul nu este încă format, se mixează odată cu ceapa şi ţelina, se amestecă cu sucul de orz verde, se adaugă pasta de roşii, pulberile, usturoiul, uleiul pus ca la maioneză, tărâţe şi cremogen cât cuprinde. Pe deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi petalele roşii de trandafiri tăiate fâşii subţiri.

Piure de vinete cu ţelina

Se prepară ca la reţeta prezentată mai sus. Se folosesc aceleaşi ingrediente, în afară de fasolea verde, care se înlocuieşte cu 300 g ţelina şi 250 g ţelina.

Care este gandul tau?