Picioare şi mâini reci – Hipotiroidism?

maini-si-picioare-reci-Hipotiroidism

Mă întrebam dacă cineva are probleme cu temperatura corpului?! Cunosc pe cineva care are mâinile şi picioarele reci în majoritatea timpului. Sigur că este vorba despre o problemă a proastei circulaţii a sângelui. Persoana respectivă consumă foarte multă apă şi doarme foarte mult. Care ar fi problema acestei persoane şi ce tratamente ar fi recomandate? Din cercetările mele au rezultat 4 posibile variante …

Varianta 1: Hipotiroidismul este una din posibilităţi sau poate fi vorba despre Sindromul lui Raynaud, sindrom care deasemenea poate fi un predecesor la hipotiroidism. Ar trebui verificată temperatura corpului timp de câteva săptămâni pentru a se observa dacă este constant scăzută. Ardelul iute este bun pentru circulaţie deşi rezultatele sale sunt de scurtă durată. Aş adăuga pe lângă ardelul iute, coaja de frasin, desi rezultatele sunt mai slabe, efectul este de lungă durată. De asemenea recomand ghimpele (Ruscus aculeatus) excelent pentru circulaţia extremităţilor.

Varianta 2: Ceva simplu, sigur, ieftin şi foarte eficient este pudra de ardel iute administrată sub formă de capsule, una dimineaţa după micul dejun şi una seara devreme, după cină. Ardelul iute creşte circulaţia în zona extremităţilor. Nu se cunosc efecte secundare, dar unii consumatori au fost deranjaţi de senzaţia de încălzire neobişnuită din stomac după îngurgitare. Doar trebuie să fii atent să mânânci înainte.

Varianta 3: Uneori extremităţile reci sunt cauza unei probleme cu granda tiroidă. Se poate verifica dacă tiroida este scăzută prin luarea temperaturii sub braţ. Dacă temperatura este de 36,1 °C sau mai scăzută atunci tiroida este scăzută. În acest caz merită verificată problema tiroidei.

Varianta 4: Lizina mai poate fi un bilet de tratament al mâinilor şi picioarelor reci. Lizina este un aminoacid care din păcate nu poate fi asimilată de organismul uman, din cauza formulei sale ce vine, din câte am înţeles din cărţile de specialitate, contra structurii genetice, adică ADN-ului. Totuşi ea singură nu poate fi asimilată, dar prin alimentaţie sau suplimente nutritive, alături de alte substanţe, ea reuşeşte să rămână în corp. Lizina joacă un rol mult mai amplu în corpul uman, nu este de folos doar în cazul mâinilor şi picioarelor reci. Am găsit şi o listă a conţinutului de lizină în alimente, iar cine vrea să aprofundeze implicaţiile acestui aminoacid, poate căuta internetul după “lizină”.

Cerealele sunt sărace în lizină în timp ce leguminoasele, deşi conţin lizină, din cauza prezenţei abundente a argininei, pot fi numite inhibitori ai lizinei. Studii au arătat că soia contribuie la carenţa de lizină din cauză că există substanţe termostabile care distrug enzimele necesare metabolismului lizinei. Cele mai bogate surse naturale în lizină sunt: laptele proaspăt (nefiert), brânza proaspătă de vaci, peştele (neprăjit), drojdiile şi carnea de mânzat.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *