Pastă de ţelină

Pastă de ţelină cu unt

Ingrediente: 250 g ţelină, 150 g unt, 1 fir de praz, 1 legătură de verdeţuri de sezon, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de gogoşari, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentare, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă sau 1 linguriţă cu pulbere de polen, 10-15 măsline negre desărate şi 1 linguriţă cu
usturoi fin pisat.

Mod de preparare: ţelină marunţită fin odată cu prazul şi verdeţurile se amestecă cu pulberile, lăptişorul de matcă sau polenul, usturoiul, untul frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se întinde pe felii de pâine neagră sau se pune pe farfurie, apoi se decorează cu jumătăţi de măsline şi verdeţuri de sezon. Ţelina poate fi înlocuită cu gulioare, tapinambur sau napi.

Pastă de ţelină cu mere

Se prepară ca la reţeta de mai sus, folosind aceleaşi ingrediente, cu doar 125 g ţelină, completând cu 125 g mere rase; usturoiul se înlocuieşte cu 1 lingură de miere de albine, iar măslinele sunt înlocuite cu felioare de ardei. Merele mai pot fi înlocuite cu gutui.

  1. Jorjette C ionela

Care este gandul tau?