O rețetă de ceai dietetic – adjuvant în tratamentul diabetului

ceai dietetic

Pentru astazi am pregatit o reteta de ceai dietetic. Stiu foarte multe peroane care sunt in cautarea unui astfel de ceai, si asta pentru ca are foarte multe efecte terapeutice.

Reteta ceai dietetic

Părţi                    Formula
2,50                 Folium myrtilli (Frunze de afin) ;
1,50                  Folium mori (Frunze de dud) ;
1,00                  Folium juglandis (Frunze de nuc) ;
2,50                  Fructus pliaseoli s. sem. (Teci de fasole) ;
0,50                  Herba menthae (Mentă — izmă) ;
1,00                  Herba taraxaci (Păpădie).

Acţiune terapeutică: Acest ceai dietetic are un efect carminativ, uşor astringent şi antidiuretic; datorită principiilor active pe care le conţine are și proprietatea de a calma unele tulburări digestive post prandiale.

Indicaţii : adjuvant în tratamentul diabetului şi în cel al tulburărilor digestive cronice.

Modul de preparare : într-un vas cu o pătrime litru apă în clocot se pune o lingură din amestecul de plante, se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă liniştit 10-15 minute, după care se strecoară şi se îndulceşte cu zaharină sau frunze de ștevie de zahăr.

Mod de întrebuinţare : se beau 2-3 ceaiuri pe zi. Dupa o luna sau doua de consum, se face o pauza de 2 saptamani, dupa care cura cu ceai dietetic se poate continua. Efectele consumului acestui ceai dietetic se vor vedea dupa un timp, dar merita sa-l incerci, plus ca efectele sunt mult mai multe decat cele mentionate in acest articol. Acest ceai dietetic actioneaza la nivele destul de subtile, contribuind cu foarte multe elemente in organism.

Fiecare planta din aceast ceai dietetic are un rol aparte si actioneaza diferit. Impreuna insa actioneaza sinergetic, oferind corpului mult mai mult, oferindu-i in schimb posibilitatea de vindecare.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „O rețetă de ceai dietetic – adjuvant în tratamentul diabetului”

  1. un loc de unde procuram acele plante?

  2. Este interesant acest ceai. Folositor si adjuvant in curele de slabire. Chiar e antidiuretic? Asta ar fi bine, fata de celelalte ceaiuri “pentru slabire” care tocmai acest efect il au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *