O alta viziune despre avort – Cercul vietii

o alta viziune despre avort

Zilele acestea am gasit descoperit un paragraf interesant intr-o carte, paragraf ce face referire la avort. Am ales sa-l postez aici pentru ca este o viziune mai speciala legata de avort, o idee mai usor digerabila si mai putin culpabila.

O alta viziune despre avort

avort

“Anumite suflete nu sunt încă total pregătite pentru a se încarna, ele au nevoie să se apropie de câmpul nostru de vibraţie umană şi atunci fac o scurtă călătorie în lumea noastră, “dau o raită pe aici”, ca să folosim o expresie colocvială.

Ele au nevoie doar să reia contactul cu carnea, dar nu sunt pregătite în mod necesar şă ducă o viaţă omenească completă. Femeia care avortează participă în acest mod la procesul cosmic al “reintrării în atmosfera umană”. Faptul de a se lăsa întreaga responsabilitate a acestui proces femeii, care participă la el în mod liber, dar în general inconştient, o face culpabilă şi uneori îi dă impresia că s-a rupt de viaţă, atunci când în realitate participă la Dansul Haosului. Numai că ea nu reuşeşte să vadă toţi aceşti paşi de dans.

Societatea ne rupe uneori de relatiile noastre cu un Tot mai înalt, căutând să ne impună o morală bazată în exclusivitate pe individ, care uită în aceste condiţii că este legat de câmpuri multiple de energie pe care nu reuşeşte întotdeauna să le cunoască în mod conştient.”

Maud Sejournant- Cercul vieţii

Aceasta este doar o viiune diferita despre avort care vine in sprijinul persoanelor care au trecut printr-un avort spontan, a femeilor pe care un avort le-a luat pe nepregatite. Viata este imprevizibila si nu suntem noi cei care detinem controlul, de aceea trebuie sa ne eliberam de vina, de prejudecati, de limitarile societatii pentru a putea continua. Astfel ramanem captivi si in imposibilitatea de a fi fericiti in aceasta lume!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „O alta viziune despre avort – Cercul vietii”

  1. Când ne vom vedea, o să ţi-o aduc! În sfârşit am terminat-o… 🙂

  2. Vreau si eu cartea!!!!

  3. Dar în această categorie de femei nu intră acelea care nu au grijă de ele, nu au grijă să nu rămână însărcinate, ci intră acele femei care nu reşesc să ducă sarcina la bun sfârşit şi care consideră că e doar vina lor, acele femei a căror copii mor la naştere, acele femei care fac avorturi spontane- acele femei cărora nu le pasă, cred că ele au o altă viziune. Doar cred.

  4. poi aşa este… O astfel de judecată te scapă dintr-o mare de demoralizare… Dar dacă n-ar fi privită negativ o astfel de experienţă, ar continua să se repete.. Acum sunt prea multe comentarii asupra celor care avortează şi nu mi se pare normal…

  5. Nu prea am înţeles ce vrei să spui cu “nu avem nici o vină”.

    Ideea este că de fiecare dată când numim sau etichetăm o experienţă ca fiind negativă, îi dăm o greutate prea mare, care de cele mai multe ori ne trage în jos ca o piatră legată de gât, şi deasemenea cred că cel mai indicat este să acceptăm că aşa stau lucrurile- ca să putem merge mai departe, şi nu să stagnăm.

    În general în aceste cazuri, femeile emit nişte judecăţi şi auto-acuzaţii care nu sunt prea de ajutor în asemenea momente, care rămân înrădăcinate pe tot parcursul vieţii.

     

  6. E de consemnat şi această viziune… Totuşi, poate fi luat drept omare scuză, cum că totul este scris, şi noi nu avem nici o vină pentru asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *