Lotusul – un bun hemostatic ce calmeaza agitatia mentala

Lotusul (Nelumbo nucifera sau Nymphaea lotus) – frunzele cerate ale aceastei plante acvatice se ridică deasupra apelor, şi florile sale parfumate se deschid în zori şi se închid la apusul soarelui. Tulpinile de lotus, frunzele, petalele, seminţele şi rădăcina, sunt toate comestibile. Florile sunt o jertfă religioasă pentru multe culturi.

Lotusul – Beneficii pentru sanatate

Frunzele de Nelumbo nucifera sunt folosite pentru febră, transpiraţii abundente, iritabilitate, dizenterie, diaree, dificultăţi de urinare. Lotusul este hemostatic (opreşte sângerarea) şi a fost folosit ca antidot împotriva alcoolului şi intoxicaţiilor cu ciuperci. Nodurile rădăcinii sunt folosite pentru a opri sângerările şi pentru a descompune formarea cheagurilor de sânge. Toate tipurile de hemoragii interne pot fi tratate. Mugurii sunt folosiţi pentru afecţiuni ale inimii, rinichilor şi a splinei. Mai sunt folosiţi şi pentru a calma agitaţia mentală şi grijile, scade febra şi ajută în cazul insomniei. Seminţele sunt folosite ca tonic pentru rinichi, inimă şi splină, pentru palpitaţii, uscăciuni ale gurii, urină închisă la culoare şi diaree cronică .

Din frunze se face infuzie, iar bobocii, rădicina şi seminţele de fierb la foc mic timp de 20 de minute, folosindu+se 2 linguriţe de plantă. Doza este de un sfert de cană de 4 ori pe zi.

Părţi folosite: frunze, nodulii de la rădăcini, mugurii şi seminţele

Utilizări magice: lotusul este un elixir spiritual. Ars ca şi tămâie, îi încurajează pe morţi să-şi găsească cea mai înaltă reîncarnare posibilă. Aceasta aminteşte de sfinţenia interioară şi de divinitate. Lotusul de obicei creşte în ape tulburi, totuşi ei plutesc la suprafaţa apei nestingheriţi.

Oricine care inspiră mirosul lotusului va primi protecţia acestuia. Se spune că dacă pui sub limbă a rădăcină de lotus şi spui cuvintele “Intră, Argis” spre o uşă încuiată, aceasta se va deschide în mod miraculos. Seminţele de lotus şi păstăile sunt folosite ca antidot pentru vrăjile de dragoste, şi orice parte a lotusului purtată într+un săculeţ asigură binecuvântarea divinităţii şi noroc.

Nu există ulei esenţial de lotus pur. Parfumierii pur şi simplu nu au găsit o modalitate de a captura mirosul din flori. Pentru a obţine un amestec cu miros apropiat, folosiţi ulei de trandafir, mosc alb, ylang-ylang – se amestecă până se obţine un miros greu, floral şi cald. Se utilizează în spiritualitate, vindecare şi meditaţie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Lotusul – un bun hemostatic ce calmeaza agitatia mentala”

  1. Poate vrei sa spui ca-i hemostatic. Hemostaza este oprirea sangerarii. Homeostazia este cu totul altceva…

    1. Asa este, intr-adevar a fost o greseala pe care am corectat-o. Va multumesc pentru ca mi-ati atras atentia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *