Nectar de fructe – nectar natural preparat acasa

nectar de fructe

Ca şi pentru salate, pentru nectar de fructe se aleg fructe sănătoase, bine coapte, dar nu trecute de copt. În nectar de fructe nu prea se amestecă mai multe feluri de fructe, deoarece unele se digeră mai repede, altele mai greu. De exemplu, merele stau în stomac 30 minute, iar bananele 60 minute. Nectarurile se consumă imediat ce au fost preparate, altfel nu sunt eficiente pentru sănătate.

Vă prezentăm 3 exemple de nectar de fructe. Înlocuind tipul fructului și cantitatea, creativitatea și imaginația ar trebui să vă facă și alte surprize!

Nectar de pepene galben

Ingrediente: 600 g pepene galben, miere, 1 lingură cu pulbere de polen, 1 linguriţă cu tinctură de propolis.
Mod de preparare: pepenele, curăţat de coajă şi seminţe, se mixează, se amestecă cu tinctură, polenul şi mierea, apoi se consumă imediat. Se poate pastra la frigider pentru cateva ore, chiar o zi.

Nectar de pepene verde cu cantalup

Acest nectar se va prepara ca la reţeta de mai sus, doar că pepenele galben se înlocuieşte cu 300 g pepene verde şi 300 g cantalup (se poate inlocui cu oricare alt soi de pepene galben ).

Nectar de piersici cu prune

Se prepară ca la prima reţetă, se folosesc aceleaşi ingrediente, în afară de pepenele galben, care se înlocuieşte cu 300 g piersici şi 300 g prune fără sâmburi.

La fel se poate prepara nectar de roşii, nectar de caise, nectar de mere, nectar de pere, nectar de coacăze, nectar de frăguţe.

Ingredientele magice pentru orice nectar de fructe sunt produsele stupului

nectar de fructe

Desigur, cu acest nectar de fructe nu se vrea să se înlocuiască nectarul albinelor. Noi nici nu prea putem consuma nectarul lor dar putem consuma un nectar preparat acasa, din fructe proaspete și coapte.

Nectarul de fructe preparat acasa are nevoie de miere, polen și tinctură de propolis, devenind astfel un puternic suc medicament. Nu se știe de reacții adverse în urma consumului acestui nectar de fructe. Nu există nici limite de vârstă.

Pulberea de polen, poate fi înlocuită și cu polen proaspăt. Polenul uscat este aproape ignorat de organismul nostru, trece fără să fie asimilat. Polenul făcut pulbere se omogenizează bine cu sucul de fruct și cu tinctura de propolis. La fel se amestecă și polenul proaspăt, care are și avantajul să fie mult mai aromat! Polen proaspăt pentru nectar de fructe se poate procura de la orice stupar care colectează polen!

UN MIC SFAT! Pe timpul verii la orice nectar de fructe ai prepara folosește fructe proaspete! Este foarte răcoritor și plăcut dacă fructele sunt tinute în frigider câteva ore. Fructele reci vor da o senzație plăcută consumate în acest nectar de fructe cu polen, miere și propolis. Nu recomandăm să fie pusă gheața în nectar!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Nectar de fructe – nectar natural preparat acasa”

  1. Gustoase ! m-a remarcat in special primul nectar 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *