22 de alte moduri de a folosi pasta de dinti

curata fierul de calcat cu pasta de dinti

Deja folosesti pasta de dinti, cel putin de doua ori pe zi – dimineata si seara (sau cel putin asa sper), dar stiai ca aceasta poate fi folosita nu doar pentru curatarea dintilor, dar si a unor obiecte? Exista numeroase modalitati de folosire a pastei de dinti atat pentru curatenie, dar nu numai, asa ca pregateste un tub de pasta de dinti si dupa ce citesti acest articol poti incepe sa il folosesti, daca tu crezi ca este cazul.

Diferite moduri de a folosi pasta de dinti

1. Foloseste pasta de dinti pentru a repara micile zgarieturi de pe CD-uri, DVD-uri si ochelari.

Cand au aparut CD-urile, s-a crezut ca sunt indestructibile, insa la scurt timp s-a aflat ca nu e chiar asa. Kiturile de reparat CD-uri din comert sunt cam scumpe, dar noroc cu pasta de dinti care poate repara un CD sau un DVD. Cum? Iata pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a repara un CD/DVD:

  • Ia CD-ul sau DVD-ul si verifica-l, e posibil sa aiba ceva zgarieturi. Unele dintre acestea sunt fatale, dar altele nu. Zgarieturile mici pot fi reparate, altfel scad din calitatea CD-ului. Daca zgarieturile sunt mari, sau sunt bucati mici lipsa din CD, acesta nu mai poate fi salvat.
  • Se spala CD-ul cu atentie cu apa cu sapun pentru a indeparta particulele mici care ar putea zgaria CD-ul.
  • Se pune CD-ul pe un prosop curat.
  • Se ia un tub de pasta de dinti si se pune pe CD in forma unui cerc, iar mai apoi, cu degetul aratator, se intinde usor pasta pe suprafata CD-ului.
  • Se lasa pasta de dinti timp de 5 minute, dupa care se ia CD-ul si se spala cu apa rece. Trebuie sa indepartezi cu grija toata pasta de dinti, apoi, cu un prosop de hartie, sa stergi CD-ul. Nu se folosesc materiale textile pentru ca acestea pot zgaria. Si gata…
cum se repara un cd cu pasta de dinti

2. Scapa de urmele lasate de apa pe mobilierul din lemn.

curata urmele lasate de apa pe lemn

Adesea se intampla ca in locul in care tii paharul sau cana cu apa sa ramana urme albicioase pe lemn. Daca vrei sa scapi de ele, pune pe locul respectiv putina pasta de dinti, si cu o carpa sterge foarte bine suprafata si vei observa ca urmele dispar.

3. Elimina petele din tesaturi.

Pasta de dinti poate elimina cu usurinta unele dintre cele mai neplacute pete de pe hainele preferate. Petele de ruj, petele de suc sau cele de la mancare de pe fata de masa dispar ca prin minune. Aplica pasta de dinti direct pe pata, freaca foarte bine si apoi baga la masina de spalat.
Atentie! Sa nu folosesti pasta de dinti pentru hainele colorate pentru ca se vor decolora.

pasta de dinti curata petele de pe tesaturile albe

4. Indeparteaza markerul permanent de pe lemn.

5. Elimina guma din par sau de pe haine.

elimina guma din par

6. Curata argintaria.

Fie ca este vorba de furculite sau linguri, sfesnice sau diverse ornamente din argint, toate incep sa straluceasca dupa o lustruire cu pasta de dinti si o carpa moale. Pentru cele care au forme mai ciudate si sunt locuri unde nu ajungi usor cu carpa, foloseste o periuta de dinti moale si apoi sterge totul cu o carpa uscata.

pasta de dinti curata argintaria

7. Usuca cosurile.

Pune putina pasta de dinti pe cosurile de pe fata sau de pe orice parte a corpului si acestea se vor usca mult mai repede decat in mod firesc.

8. Indeparteaza creionul de pe pereti.

O carpa usor umeda si putina pasta de dinti si e suficient.

9. Dupa ce ai lucrat cu alimente cu un miros puternic, cum ar fi ceapa sau usturoiul, pasta de dinti indeparteaza mirosul neplacut.

Adesea sapunul nu functioneaza suficient pentru a elimina mirosul greu de peste, ceapa, afumatura sau alte alimente. Pasta de dinti insa functioneaza mult mai bine si poate fi folosita in acest caz pe post de inlocuitor de sapun. Dupa folosire si clatire, aplica o crema hidratanta.

10. Curata vasul de toaleta.

Pune putina pasta de dinti in vasul de la toaleta si cu peria spala-l bine. Pasta de dinti dezinfecteaza si elimina depunerile, dar si mirosul neplacut.

curata vasul de toaleta cu pasta de dinti

11. Elimina petele sau depunerile de pe bijuterii.

Nu exista multe substante care sa faca bijuteriile sa straluceasca asa cum le face pasta de dinti. Pur si simplu le freci cu pasta de dinti folosind o periuta cu perii moi, clatesti cu apa inainte sa se usuce pasta si le dai luciu cu o carpa. Aurul, argintul, diamantele, toate vor straluci ca noi.

pasta de dinti curata bijuteriile

12. Curata partile cauciucate ale adidasilor/tenisilor.

Adidasii si tenisii in special, dupa un timp prezinta semne de uzura, iar partea cauciucata devine intunecata. Cu pasta de dinti se spala foarte usor de zici ca sunt aproape noi.

curata tenisi cu pasta de dinti

13. Elimina zgarieturile mici de pe ecranul telefoanelor sau orice alt tip de ecran. 

Dispozitivele mobile fara ecran de protectie se pot zgaria in timp. Pasta de dinti poate curata ecranele de pe telefoanele mobile si de pe consolele de jocuri portabile. Freaca usor ecranul cu putina pasta si o carpa de bumbac, apoi sterge ecranul cu o alta carpa curata. Repara zgarieturi auto cu pasta de dinti.

curata ecranul de la telefonul mobil

14. Curata clapele pianului.

15. Curata unghiile 

Daca ai acumulari sub unghii si pe sub pielita, cu o periuta de dinti si cu putina pasta poti indeparta mizeria sau petele foarte usor.

curata unghiile cu pasta de dinti

16. Curata fierul de calcat si il face ca nou, dandu-i stralucire.

Cand fierul tau de calcat arata destul de rau din cauza acumularilor de minerale, il poti curata cu usurinta cu o carpa umeda si cu pasta de dinti. Asigura-te ca fierul de calcat este rece! Mai intai sterge cu o carpa umeda cu pasta, apoi mai sterge-l o data cu o alta carpa uscata. Daca petele sunt prea vechi, lasa pasta cateva minute. Va arata ca nou!

pasta de dinti curata fierul de calcat

17. Curata chiuveta

Mai tot timpul , dupa ce folosesti chiuveta sa te speli pe dinti, raman mici urme de pasta de dinti care au tendinta sa se intareasca. In loc sa le lasi, mai bine foloseste o carpa moale si freaca pasta pe toata suprafata chiuvetei pentru a o pastra curata si stralucitoare. Dupa ce o clatesti, orice miros de pe teava de scurgere va fi eliminat.

pasta de dinti curata chiuveta

18. Cum sa-ti faci singur acasa ochelari anti-ceata

Ochelarii care au invelis halogen anticeata pot fi uneori cam scumpi, insa, folosind pasta de dinti, iti poti face astfel de ochelari dintr-o pereche normala. Ia o cantitate mica de pasta si freac-o pe interiorul ochelarilor cu miscari circulare usoare pentru a preveni zgarierea lentilelor. Acest truc functioneaza si pentru ochelarii de inot, de schi sau cei pentru bicileta.

cum sa-ti faci acasa ochelari anti-ceata

19. Curata usile de sticla de la dus

Usile de sticla de la dus acumuleaza scame si pete foarte repede. Pentru a obtine un luciu de exceptie, sterge-le cu o carpa umeda sau cu un burete si cu pasta de dinti. Pentru petele mai persistente, lasa pasta sa stea pentru 5-10 minute si apoi clateste si sterge cu o carpa uscata.

pasta de dinti curata usile de la dus

20. Curata robinetele din crom, dar si alte obiecte din acelasi material

Atunci cand observi pete de apa peste tot pe robinete, foloseste pasta de dinti si sterge-le usor cu o carpa moale apoi clateste. Acest lucru va functiona pentru orice obiect din crom, de la sanitare pana la rotile auto. Foloseste acest truc ocazional, deoarece substantele abrazive din pasta pot indeparta finisajul.

curata robinetele din crom

21. Elimina mirosurile neplacute din sticlele de plastic

Sticlele de plastic sau bidoanele care sunt adesea folosite incep sa prinda un miros neplacut. Sa le speli cu apa si cu detergent nu este o metoda de succes, dar pasta de dinti te scapa de mirosul neplacut. Clateste foarte bine dupa ce ai spalat bine cu pasta!

elimina mirosurile neplacute din sticlele de plastic

22. Pasta de dinti acopera gaurile din pereti

Amestecurile folosite in special pentru acest scop sunt mai indicate, insa pasta de dinti functioneaza foarte bine pentru gaurile mici facute de cuie sau de ace. Pur si simplu pui pasta in gaura si stergi excesul.

pasta de dinti acopera gaurile din pereti

Si acum ce parere ai? Stiai ca pasta de dinti poate fi folosita la atat de multe lucruri? Este chiar foarte utila!

Descopera si mai multe utilizari diferite ale pastei de dinti!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *