Manipura, evolutia spirituala – punct de origine in organismul nostru!

nabhi

Chakra Manipura este chakra evoluţiei spirituale. Denumirea vine din Sanskrită şi înseamnă “gem lucios”. Localizată în zona plexului solar, ea este legată de calea dreaptă a spiritualităţii, evoluţia sau căutarea ei. Acest punct descrie deasemenea cât de bine stăm financiar. Dacă există dificultăţi financiare sau prea multe gânduri pentru bani, acest centru este afectat. Prea multă atenţie asupra mâncării cauzează deasemenea un dezechilibru acestui centru.

Evoluţia spirituală se realizează prin căi, ele fiind la fel de infinite pe cât de infiniţi suntem noi. Practic o dată cu evoluţia spirituală, indiferent prin ce mijloace se realizează, acest centru devine foarte sensibil la acţiunile care vin împotriva principiilor echilibrului şi aceste acţiuni rezultă în senzaţii de greaţă de exemplu.

Atunci când acest centru este trezit, este activ şi curăţat, se experimentează un sentiment de satisfacţie şi linişte interioară care înlocuieşte constanta luptă pentru o situaţie materială mai bună, idee care este atât de tipică pentru societatea modernă.

Chakra Manipura si organele interne patronate

nabhi Manipura, evolutia spirituala - punct de origine in organismul nostru!

Acest centru, chakra manipura, controlează ficatul, rinichii, stomacul şi vezica biliară. Dintre toate acestea ficatul este deosebit de semnificativ, căci fără o atenţie constantă asupra sa cineva poate să nu fie în măsură să mediteze. Dietele au un rol de calmant jos la ficat şi atunci când el este supraîncălzit este bine să se evite alimentele grase, îngheţata, untul, ciocolata, ceaiul negru şi cafeaua.

Alcoolul este nociv pentru ficat şi deasemenea afectează “zona goală”, centrul stăpânirii de sine. Următoarele sunt foarte răcoritoare pentru ficat: trestia de zahăr, orezul alb, iaurtul şi ghimbirul. Majoritatea fructelor sunt deasemenea foarte răcoritoare mai ales strugurii şi legumele (în special ridichile).

Chakra Manipura mai este asociata cu elementul apă şi este foarte benefic să se stea cu picioarele într-un râu sau în mare, ori într-o găleată cu apă cu puţină sare adăugată. Multe persoane care au suferit de insomnie au găsit acest tratament ca fiind foarte ajutător.

Aici este un extras dintr-un interviu cu Shri Mataji Nirmala Devi,de pe 2 august 1984, de la Leicester, Anglia, ea fiind fondatoarea unui cult Yoga numit Sahaja:

„Al treilea centru din interiorul nostru, care este centrul naval, care are grijă de plexul solar, este numit Nabhi Chakra, adică centrul naval și este responsabil pentru a ne oferi căutarea. Ar trebui să știm de ce căutăm. De ce căutăm mâncare pentru început? Ne este foame, dar de unde știm că ne este foame și că vrem mâncare? Chiar și un copil știe asta, chiar și un animal știe asta. Cum?

Acesta este centrul ce ne spune că acum ți-e foame, mai bine du-te și ia ceva de mâncare. Și acesta este centrul care ne spune acum că mai bine căutați niște bani, poate puțină putere, poate toate lucrurile umane pe care le căutăm și ne irosim viața destul de mult cu asta.

După aceea, când ești înstărit, când ai rezolvat toate aceste lucruri mondene căci nu mai, trăim în junglă ca animalele, apoi începem să ne gândim că trebuie să fie ceva dincolo pentru că acum am totul, dar nu am bucurie. Nu mă simt fericit. Nu sunt mulțumit, ce este asta?

Când începe această căutare, atunci ești într-o categorie specială de căutători pentru care William Blake a scris în mod clar foarte, foarte clar, în urmă cu două sute de ani, a spus că oamenii lui Dumnezeu vor deveni profeți și vor avea puteri să-i facă pe alții profeți și acesta este Sahaja de astăzi. Yoga. Această căutare este o categorie specială de oameni pe care îi găsim acum în toată lumea.

De aceea am spus de la bun început că nu găsești atât de mulți căutători în istoria spiritualității. Dar astăzi sunt mii și mii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *