Manipularea gândurilor

manipularea gandurilor

Daţi-mi voie să vă prezint o tehnică prin care putem face creierul să îşi crească nivelul de conştientizare al sunetelor. Manipularea gandurilor sau nu?

În mod firesc, într-o dezvoltare normală şi firească, omul, poate percepe o anumită frecvenţă limită de sunet. Există frecvenţa minimă şi maximă. De aici porneşte ideea de mesaje subliminale, pentru că cele mai multe dintre ele sunt lansate pe frecvenţe joase sau înalte, mult peste media pe care oamenii o pot percepe conştient.

Dacă de exemplu testaţi sunete, şi frecvenţa minimă pe care o percepeţi este de 200 mhz, testul nu este gata. Fiecare ureche, percepe diferit sunetul. Una poate percepe 200 alta 210. Echilibrul este şi el important nu doar suma per total. Echilibrarea conştientizării sunetului se face prin fixarea în căşti a unui sunet pe frecvenţa dorită, dacă stânga percepe 200 şi dreapta 210, atunci “tratamentul” de echilibrare se face inversând frecvenţele. Rezultatul poate fi observat instantaneu. Creierul crează un mecanism prin care deşi în primele secunde sunetul se observă clar diferenţiat, după 30 de secunde el se va auzi egal în ambele urechi.

De la acest exerciţiu porneşte un altul: creşterea nivelului de percepţie. Totul ţine de durata timpului de expunere la sunet, pentru că organul vizat, creierul, are nevoie de timp să se acomodeze. Dacă se scade uşor nivelul minim descoperit, menţinând în acelaşi timp echilibrarea dintre emisfere, se ajunge într-un exerciţiu de jumătate de ora, să se dobândească capacitatea de a percepe conştient o nouă frecvenţă minimă. Repetarea face ca creierul să “nu uite” această capacitate.

Cu toate acestea spuse, să vă mai dau un “indiciu”. În matematică, se iau două sume. Dacă ele sunt luate separat, valoarea lor este independentă, când sunt luate împreună ele se pot observa, compara sau diferenţia. Doar luate împreună, două sume pot fi sesizate ca fiind egale sau diferite. Dacă sunt diferite şi dorim să le egalăm, doar luate împreună putem şti cu cât este mai mică una decât alta.

Dacă se doreşte creşterea unei sume, doar având o diferenţă putem şti cât trebuie să adăugăm ca să depăşim acea diferenţă. Chestii logice la o adică, dar importante căci încerc să vă explic ce înseamnă manipularea gâdurilor, după părerea mea.

manipularea gandurilor

Pentru a manipula, ai nevoie de o orientare, ai nevoie să ştii ce este şi ce vrei să aduci spre manipulare. Dacă vorbim despre gânduri, şi punem gândul în prisma unei sume din matematică, manipularea înseamnă să avem un alt gând la care să ne raportăm. Acest alt gând poate fi chiar gândul de manipulare sau motivaţia sau orice alt gând. Importanţa o văd în punctul de referinţă căci el ne poate spune ce anume avem de adăugat la gândul de manipulat.

Un alt caz sunt ideile exprimate între 2 oameni. Ele sunt rezultate ale gândurilor lor. Manipularea unei idei este importantă chiar şi în marketing, în presă, în viaţa de zi cu zi. Cei mai mulţi se blochează din punct de vedere al cantităţii, în faţa unui gând opus, faţă de care nu mai pot decât să menţină starea de opus, având ei înşişi un gând, o idee, opusă.

Mulţi oameni, în faţa unui subiect, rămân o viaţă întreagă opuşi; la fel pot spune că mulţi oameni, pe o idee, rămân în sumă egală, adică ideea opusă ideii lor, este egală cu ceva iar ideea lor este egală cu aceeaşi sumă, ceea ce face ca acea persoană să nu accepte deloc cealaltă idee. Sunt cazuri extreme, deci, extremismul este dat de egalitate!

Este important ce am subliniat pentru că face defapt obiectul manipulării. Acea motivaţie de care am vorbit mai sus, este defapt fixarea unei baze de la care pornim.

Manipularea gândurilor noastre ne îndeamnă în a creşte suma ideilor contrare. Când spun sumă, nu mă refer la numărul lor ca şi cantitate per total, ci mă refer la numărul lor, dacă ele ar avea o sumă cuantificabilă. Pentru a creşte valoarea unui gând, adică pentru al manipula, tot ceea ce trebuie să faci este să adaptezi unul din cele două exemple de mai sus.

Primul, cel cu sunetul, îl poţi adapta prin acordarea de plusuri, forţate, gândului tău. Ideea menţinută este aceea de a fi mai mult decât gândul opus. Într-o diferenţă considerabilă faţă de gândul opus, relaţia dintre gânduri se transformă din una “cap în cap” în una de superioritate.

Al doilea, ideea matematică cu sumele, aplicat pe manipularea gândurilor, ne poate pune în încercarea de a înţelege opusul. O virtute de care vorbesc foarte multe culturi trecute. Astăzi majoritatea dintre noi nu suntem capabili să oferim o înţelegere gândurilor opuse, celor care au gânduri opuse faţă de ale noastre. Tehnica matematică de manipulare a gândurilor, prevede un lucru asemănător, adunarea de valori la gândul nostru, raportându-ne la gândul opus. Trebuie menţinut permanent gândul opus, şi atenţia noatră de manipulare orientată către gândul ce vrem să îl creştem.

Ar spune unii că prin aceste două exerciţii defapt întărim opusul dintre gânduri şi idei. Ar zice unii că relaţia dintre doi oameni nu se va schimba. Eu spun să luaţi doi magneţi, de aceeaşi mărime şi de aceeaşi putere; cap în cap, ei se vor opune egal, puteţi să simţiţi asta ţinându-i în mână. Acum luaţi alţi doi magneţi, unul mai mare de 10 ori, vedeţi dacă nu cumva unul îl va împinge pe celălalt mai puternic (dacă desigur sunt orientaţi cu polurile opuse unul către altul).

Dar ce faceţi dacă le schimbaţi polurile, dacă cel mare îl puneţi cu plusul spre minusul celuilalt? Situaţia devine tensionantă, incredibil, magneţii se atrag, şi încă cu ce viteză, cu ce putere, deabea mai poţi să îi dezlipeşti. Cel mai nostim este faptul că pot rămâne aşa, îşi pot juca acelaşi rol, chiar dacă sunt diferiţi, au format un întreg mult mai puternic.

Cam aşa văd eu manipularea gândurilor, pasul următor, tema pentru voi, este să găsiţi capacitatea de a vă întoarce polul, de a vă schimba polul faţă de gândul opus. Păstraţi puterea, păstraţi intensitatea gândului, dar, să îi schimbaţi polul! Pare imposibil, acum, dar mai încolo veţi vedea că este exact ca în cazul magneţilor.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Manipularea gândurilor”

  1. Nush` daca ati observat , dar cred ca la fiecare dintre noi ni se intampla sa auzim in cap [ subconstinet ] o melodie pe care nu o favorizam atat de mult , e o chestie de manipulare .. 🙂

    1. Nu aș spune că e o chestiune de manipulare exterioară ci interioară. Și mintea noastră ne manipulează în scopul subconștientului. Urmând ideea mai profund, aș spune că exteriorul ne manipulează subconștientul iar acesta manipulează conștientul. Probleme majore nu ar trebui să fie căci vorbim mereu de noi, de același subiect, dar mintea lucrează separat pe două flancuri și aici e buba. Probabil dacă ai practica tehnici de conștientizare, pentru ați crește nivelul de conștientizare, subconștientul va fi o unealtă și nu un impediment.

      Contra manipulării subconștientului ar veni meditația și arta. Meditația te ajută să te cunoști (tot nu ca oglinda numai ce vezi cu ochii) iar arta te ajută să lucrezi cu părți din tine care comunică direct cu “sursa”…

  2. Multumesc pentru articol jorjette. Este foarte util. Am citit mult timp despre acest domeniu si tin sa mentionez ca este chiar folositor in viata de zi cu zi.

  3. Avatar Pato Basil
    Pato Basil

    nostim atunci poate imi explici si ca faza cu flacara violet este un lucru serios…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *