Leac din bătrâni pentru caderea parului – remediu natural

leac din batrani pentru caderea parului

Acum câţiva ani, pe când mă pregăteam pentru admiterea la facultate, din cauza stresului probabil, a început să îmi cadă în mod îngrijorător părul. Era suficient să-mi dau cu mâna prin par şi cădeau câte 20-30 de fire o dată. Caderea parului este un semn ingrijorator.

La inceput am crezut că de vină este faptul că am schimbat şamponul. Când am văzut că problema devine serioasă şi începusem să am în creştet mici “insuliţe” lipsite de păr, m-am prezentat la medic. Acesta mi-a recomandat o serie de vitamine, minerale şi alte tratamente pentru caderea parului care au costat o grămadă de bani şi care n-au avut nici pe departe efectul scontat.

O cititoare ma intreaba…


Delia din Bacau
Delia din Bacau:

“Ce tratament natural să folosesc pentru caderea parului?”


Străbunica din partea mamei m-a auzit într-o zi că mă plâng de caderea parului şi mi-a recomandat un leac cu care, spunea, se tratau fetele când era ea tânără. Când am aflat că va trebui să-mi dau cu usturoi pe pielea capului am fost tentată să refuz.

Mai ales că acest tratament pentru caderea parului are un miros destul de pregnant. Cum eram prea îngrozită de faptul că o să rămân cheală, până la urmă am acceptat. O dată sau de două ori pe săptămâna mi-am masat pielea capului cu mujdei preparat din doi-trei căţei de usturoi (fără sare). Acesta se pune într-un tifon şi se leagă ca o punguliţă. Nu trebuie apăsat prea tare. Plimbaţi-vă mâna încet şi încercaţi să atingeţi toată suprafaţa scalpului.

leac din batrani pentru caderea parului

După această operaţiune, îmi puneam pe cap o cască din plastic şi mă legam cu un batic. După două ore, ma spălam cu un şampon de plante. Străbunica folosea săpun de casa, chiar şi eu uneori.

Masca naturala pentru regenerarea si indesirea parului

Apoi ştergeam bine părul (fără să îl usuc) şi mă ungeam, masând uşor, cu următoarea soluţie:

  • un gălbenuş de ou,
  • o lingură de ulei de ricin
  • o lingură de rom (nu esenţă).

Mi-am permis să intervin puţin în reţeta străbunicii, îmbogăţind-o cu o fiolă de vitamina A şi una de Gerovital pentru par, medicamente pe care mi le recomandase doctorul. Îmi puneam apoi iarăşi căscuţa de plastic şi baticul şi stăteam astfel încă patru ore. După aceea, mă spălam din nou cu şamponul din plante şi lăsam părul să se usuce în aer liber. În paralel, în fiecare seară îmi masam uşor rădăcinile părului cu tinctură de urzică, procurată de la Plafar. In fiecare zi, beam dimineaţa şi seara, înainte de masă, câte o ceaşcă de infuzie de pedicuţă (două linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită).

Dupa acest tratament natural pentru caderea parului nu numai că părul a încetat să îmi mai cadă, dar pe zonele golaşe a început să-mi crească mai întâi un pufuleţ, apoi păr viguros, de o strălucire specială. Dacă aveţi astfel de probleme cu caderea parului, încercaţi tratamentul căci nu aveţi nimic de pierdut. Necesita timp si atentie, insa parul are nevoie de toata atentia ta.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Leac din bătrâni pentru caderea parului – remediu natural”

  1. Avatar creare site
    creare site

    Usturoiul nu l-am incercat. Dar o reteta asemanatoare cu a ta, si anume (vitamina A, galbenus ou, ulei ricin/masline, cateva picaturi alcool 60 grade) + 30 min stat cu masca pe cap, functioneaza de minune si la mine. Am mai auzit de petrol… dar nici pe acesta nu l-am incercat datorita mirosului….

    1. Gazul nu este prea indicat pentru că este prea puternic şi arde. Din câte am înţeles se foloseşte în situaţii extreme, în cazul păduchilor, deşi afectează pielea capului – o usucă.
      Mulţumesc pentru reţeta folosită de tine, e puţin mai simplă.

  2. Sau cum era in reclama de la folten sexul face minuni.
    Alta viziune e ca parul patrunde in lumea de apoi si cade pantru ca faci rau copiilor tai. Cine isi uraste viitorii copii site mai bine ce remediu va functiona ;).

    1. Nici tu nu dormi la ora asta?
      Interesantă viziunea, şi by the way, n-am văzut reclama – încă:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *