Lassi – băutură cu efecte curative

lassi cu ananas

Lassi, o băutură pe bază de iaurt, sărată, dulce, picantă – după gust – este un preparat clasic al bucătăriei indiene. Se bea cu înghiţituri mici, de preferinţă în timpul meselor sau chiar după masă. Este o băutură digestivă care stimuleaza flora intestinală.

Lassi este bogată în calciu, proteine şi vitamina B, în plus conţine o concetraţie ridicată de acizi lactici ce joacă un rol important în procesele digestive. Această băutură vedică este un remediu excelent pentru un stomac leneş.

Cum se prepară lassi ?

Cantităţile ce urmează sunt pentru 4 persoane – se diluează jumătate de kg de iaurt natural proaspăt şi tare, (de prima calitate, fără conservanţi sau agenţi de îngroşare) în apă minearală naturala necarbogazoasă sau în apă de izvor până ce se obţine o cantitate dublă sau triplă. pentru eliminarea cocoloaşelor şi pentru a face spumă  se amestecă cu telul.

Dacă se foloseşte iaurt de casă, veşi vedea că la suprafaţă se ridică un strat subţire de grăsime ce trebuie îndepărtat.

După preferinţele fiecăruia, puteşi adăuga savoare acestei băuturi adăugând condimente, sucuri de fructe sau de legume proaspăt stoarse. Se preferă a fi consumat la temperatura camerei!!

PS : Dacă suferă cineva de tulburări digestive, să evite lassi cu fructe si sa-l consume pe cel cu condimente.

Lassi cu creson

  • 750 g iauart proaspăt şi tare
  • 75 cl apă minerală naturală necarbogazoasă sau de izvor
  • 6 linguri de creson proaspăt
  • puţină sare
  • zahăr de trestie sau sirop de arţar (opţional)

Ingredientele se amestecă bine, bine cu telul până se face spumă, se adaugă siropul de arţar sau zahărul şi se serveşte. Puteşi adăuga deasupra şi o frunză de mentă pentru un design plăcut.

Există o varietate foarte largă de combinaţii pe care le puteţi încerca – iată doar câteva:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Lassi – băutură cu efecte curative”

  1. Avatar Paul Merai
    Paul Merai

    mmm… bun!
    la fel e si sucul noni, nu? sau parca era cu doi “n”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *