Lăptişor de păstură

Păstura este un produs hormonal al albinelor, cu aspect de polen de culoare cafeniu-gălbui sau ruginiu.

Are calităţi cu totul deosebite de refacere şi stimulare a celulelor nervoase. Este, de asemenea, un excepţional dezinfectant al celulei hepatice.

Cura cu păstură (de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă, timp de 30 de zile), are efecte benefice asupra organismului, întinerindu-l . Luat abuziv, poate deveni dăunător, producând încărcări nedorite.

Pentru lăptişorul de păstură se folosesc 300 g faguri cu acest produs, care se pun la îngheţat în congelator. După 10 ore se scot şi se mărunţesc în mojar, apoi se amestecă cu 500 ml apă caldă, se frământă bine cu mâinile timp de 15 minute, după care se strecoară prin tifon dublu. Lăptişorul rezultat se poate consuma ca atare, în cura descrisă anterior, sau se transformă în sirop, calculând 2 litri de produs la 1,4 kg miere poliflora.

Lăptişorul de păstură este un puternic vitaminizant, dar luat în exces devine dăunător.

Etichete:
  1. Jorjette C Ana-

Care este gandul tau?