Informatii despre toporasi – Toporasul poate trata cancerul la sân

Toporasul (Viola odorata) – mai este numit şi violeta sau faţa mică. Această plantă perenă are frunze dantelate în formă de inimă şi flori violete sau albe, cu un parfum dulce. Florile de toporasi cristalizate aromatizează dulciurile şi lichiorurile şi sunt puse în salate cu tot cu frunze.

Rădăcina de toporas tratează bronşitele, iar frunzele sunt un remediu pentru cancerul de sân şi cancerul de plămân. Siropul de flori este antiseptic şi un laxativ uşor, şi cu tot cu frunze tratează tusea, durerile de cap şi insomnia.

Grecii antici purtau toporasi pentru a-şi calma temperamentul şi pentru a induce somnul.

Beneficii ale consumului de toporasi

Planta întreagă este folosită în stare proaspătă sau uscată. Frunzele pot fi mâncate ca un tip de spanac sălbatic, iar florile adaugate în salate şi deserturi.

Cu un conţinut ridicat de fier, frunzele proaspete sunt folosite intern cât şi extern pentru cancer, în special pentru cancerul de colon, gât şi limbă. În acest scop frunzele proaspete sunt infuzate zilnic şi consumate ca şi ceai – se foloseşte o linguriţă de plantă la jumătate de cană de apă, se lasă să se infuzeze şi se consumă în doze de un sfert de cană de 4 ori pe zi.

Ceaiul de toporas poate fi aplicat si extern ca o cataplasmă. Florile sunt un bun laxativ, în timp ce rădăcinile şi tulpinile sunt un bun vomitiv şi purgativ. Frunzele proaspete de toporas sunt folosite în unguente şi cataplasme pentru răni.

Părţi folosite de la toporas: toată planta

Utilizări magice toporas: se spune despre coroniţele de toporasi că vindecă durerile de cap, induc o stare de somn şi calmează furiile. Toporasii sunt adăugaţi alături de lavandă, flori de măr, coada şoricelului şi trandafiri în amestecurile pentru dragoste. Frunzele de toporasi sunt o protecţie împotriva negativismului. Se uilizează pentru protecţie, noroc, pofte trupeşti, pace, vindecare. Amestecate cu lavandă, florile sunt un puternic stimulent şi trezesc dorinţele secuale. Nuanţele de toporasi şi de saschiu (Vinca minor) sunt folosite pentru a decora mormintele şi cadavrele copiilor.

Avem 1 Comentariu

  1. Jorjette C

Care este gandul tau?