Importanţa zilei de duminică – De ce ținem ziua de duminica pentru odihna?

ziua odihnei duminica

Atât Biserica cât şi creştinii  ţin ziua de duminică, aceasta fiind ziua dedicată odihnei. Şi eu ţin ziua de duminică, este un moment de pace, de liniştire, de celebrare şi de recuperare.

Cu toate acestea, totuşi există lucruri pe care le facem în această zi – atât noi cât şi animalele – mâncăm; mai apoi ne spălăm, unii dintre noi chiar mergem la servici şi aşa mai departe. Totuşi, foarte mulţi oameni daacă te aud că spui că faci ceva mai substanţial, întreabă “Azi, duminica?”

Răspunsul este DA, azi duminica. Aşa cum mănânci, aşa cum bei apă, poţi să faci şi alte lucruri, importantă este intenţia şi faptul că nu trebuie să te simţi vinovat, aşa cum încearcă să te facă să te simţi instituţia numită Biserică.  Ca să nu facem absolut nimic ar însemna să lăsm animalele să moară de foame, să ne lăsăm copiii la fel, să nu mănânce, ar trebui să nu mergem la servici şi lista este lungă.

ziua odihnei duminicaIeri ne-a spus cineva “Da, dar eu merg la servici”. Şi care este diferenţa – asta este doar o scuză. Dacă vrei să faci ceva fă pur şi simplu, fără să te gândeşti dacă este bine sau rău. La final îi mulţumeşti lui Doamne Doamne că te-a jutat şi gata.

Cum ar fi să îţi spună cineva:

Wă: Ce faci azi?

Uă: Merg la grătar.

Wă: Da? Dar e duminică? E păcat.

Uă: Bine, nu mai merg.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să respectăm ziua de duminică şi semnificaţiile acestei zile, însă nu trebuie să fim atât de “pironiţi”.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Importanţa zilei de duminică – De ce ținem ziua de duminica pentru odihna?”

  1. Avatar Lucian
    Lucian

    Eu nu am putut sa spun NU gratarului de 1 mai si tablei de rummy :))
    Duminica ca Duminica , dar ce parere aveti de ziua de Luni?
    Eu unu fac tot ce trebuie sa fac , dar parca nici iarba nu creste lunea :))
    Apropo , ce culoarea ati varuit ?:))

    1. Sufrageria e un maro, un fel de ocru sau ceva de genul. Bucătăria şi ea e un ocru mai închis decât sufrageria, baia e cu alb, dormitorul e un fel de crem spre galben. Ne-am jucat cu culorile. La final în sufragerie am făcut o operă de artă. După ce am terminat de văruit, am stropit pereţii cu pensula, eu cu alb prima dată, şi ea apoi cu maro închis. O să facem o poză şi penntru blog 😀

  2. Faza cu Doamne Doamne e mişto.

    Da văd că personajele create de mine au un loc la tine în articol. Tre` să fac şi o imagine cu ei?

    Dar nu ai spus ce am făcut noi ieri, duminică, 1 mai, de ziua mea 🙂

    Pentru curioşi, am văruit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *