Ilexul tratează icterul

Ilexul (Ilex aquifolium) – i se mai spune în popor ilice. Este un copac sacru folosit pentru decorarea la venirea solstițiului de iarnă. Frunzele se usucă și sunt folosite ca ceai pentru febră, bronșită, probleme cu vezica urinară și gută. Puneți aproximativ 15 grame de frunze tăiate în apă fiartă și lăsați să stea timp de 20 de minute – se bea o cană pe zi. Sucul de frunze proaspete este util în icter, se ia câte o lingură pe zi.

Atenție: fructele sunt otrăvitoare!

Părți folosite: frunzele

Utilizări magice: este cunoscută ca plantă pentru protecție. Se folosește pentru a respinge animalele nedorite și spiritele. Nou-născuții se stropesc cu apa în care această plantă a fost înmuiată mai ales dacă este lăsată peste noapte la lumina lunii pline, pentru a-i menține fericiți și în condiții de siguranță. Ilexul simbolizează dorința de a permite spiritelor naturii să împartă locuința cu oamenii în timpul sezonului rece.

Plantată lângă casă, această plantă respinge vrăjile negative. Un săculeț cu frunze și fructe purtat de către un bărbat îi mărește capacitatea de a atrage femeile. De asemenea se poartă pentru a aduce noroc. Este folosit pentru putere și protecție.

Într-o seară de vineri după miezul nopții, fără să faceți vreun zgomot, culegeți 9 frunze de ilice, de preferință de la o plantă fără spini. Împachetați-le într-o pânză albă făcând 9 noduri pentru a împreuna cele 2 capete ale pânzei. Puneți pânza cu frunzele sub pernă, și visele vor deveni realitate.

Cândva demult, coronițele tradiționale pentru mire și mireasă erau făcute din această plantă (o plantă de sec masculin) și iederă (o plantă de sec feminin), iar pentru decorarea altarului erau folosite tot aceste 2 plante.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *