Iarba de silur tratează inflamațiile ochilor

iarba de silur Euphrasia officinalis

Iarba de silur (Euphrasia officinalis) – este o plantă semiparazitică ce își extrage nutrienții din rădăcinile anumitor ierburi care cresc alături de ea în câmpie. Iarba de silur are frunze ovale și mici, flori albe cu pete galbene și niște venișoare roșii, care seamănă cu un ochi congestionat. Frunzele ușor amare erau folosite în salate.

Iarba de silur – remedii pentru sanatate

O infuzie din întreaga plantă sau un suc din tulpine proaspete este un tonic general ce tratează tensiunile și infecțiile oculare, este un produs cosmetic foarte indicat oferind strălucire ochilor. Este un bun antiseptic, ușor astringent, cu proprietăți de reducere a inflamațiilor și iritațiilor ochilor, indicat și pentru sinuzită.

Părți folosite de la Iarba de silur: flori, frunze și tulpina.

Utilizări magice pentru floarea de ochi: Într-o oală se infuzează un pumn de Iarba de silur în jumătate de litru de apă clocotită și se acoperă. Se lasă să stea peste noapte. Se strecoară foarte bine planta, încât să rămână aproape uscată.Se păstrează într-un recipient bine sigilat, departe de lumina soarelui și căldură, dar nu în frigider. Se bea câte o jumătate de linguriță într-o jumătate de cană de apă de izvor pentru a încuraja clarviziunea, pentru a curăța mintea de gândurile de care nu este nevoie și pentru a îmbunătăți memoria.

Iarba de silur se arde ca și tămâia pentru clarviziune și în ritualul de divinație. Se poartă după sine atunci când aveți nevoie să vedeți adevărul într-o chestiune.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *