Blogul Lui Jorjette prezinta: Ficatei cu ceapa, carnati si ciuperci

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Bucataria lui Jorjette. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 1 minut și 36 secunde, și să știi că există 7 comentarii dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

Ingrediente necesare pentru reteta de ficatei cu ceapa, carnati si ciuperci:

  1. 500 g ficatei,
  2. 200 g ciuperci (pot fi si din conserva),
  3. 100-150 g carnati taiati,
  4. 2 cepe tocate marunt,
  5. 100 ml vin alb,
  6. 100 g orez,
  7. mazare de la conserva sau borcan
  8. 300-350 ml supa de legume sau de pui,
  9. 3-4 linguri ulei,
  10. 1 lingura bulion de ardei sau boia de ardei dulce,
  11. sare,
  12. piper,
  13. maghiran,
  14. coriandru,
  15. verdeata tocata marunt.

Mod de preparare ficatei cu ceapa, carnati si ciuperci:

Se rumenesc ficateii in 2 linguri de ulei, adaugand din cand in cand putina apa. Se pune capacul si se lasa la inabusit aproximativ 15 minute. Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita, se caleste ceapa in uleiul ramas, se adauga ciupercile si carnatii. Se lasa pe foc inca 3-4 minute.

Se adauga si putina verdeata tocata marunt. Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (se adauga si putin apa sau supa) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine. Dupa ce ficateii se rumenesc, se adauga peste ceapa carnatii si ciupercile, mazarea dupa ce a fost trecuta printr-un jet de apa, se pune bulionul de ardei (sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, apoi vinul. Se pun si mirodeniile si se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine. Se face si garnitura pentru ficatei cu ceapa, respectiv orezul fiert in supa de legume sau pui. Se serveste orezul cu ficateii si ciupercile, eventual se sparge si un ou, doua pe deasupra, iar la final, se poate pune putin cascaval ras. ficatei de pui cu carnati si ciuperci Ficatei cu ceapa, carnati si ciuperci

Timp de preparare: o ora

Complexitate: redusa

Mentiuni: aceasta reteta de ficatei cu ceapa se poate consuma cu mamaliguta. Reteta de ficatei cu ceapa este perfecta pentru o cina in familie sau pentru o seara in doi. Nu exagerati, este o mancare destul de complexa din punct de vedere caloric.

Pofta buna!

Despre autorul Bogdan Cristescu

La anumite secţiuni scriu articole pentru voi cititorii. Grafica şi funcţionarea tehnică a acestui blog, îmi este oarecum responsabilitate. Aştept cu interes provocări cu subiecte ce nu le găsiţi aici, dar să fie ... inteligente!

Păreri impresii și comentarii la acest articol:

  • Bogdan Cristescu

    arata foarte bine, daca nu m-ar durea asa tare burta poate ca as incerca sa si gatesc ceva de genul…

    • Incearca cu incredere. Daca esti bautoare de vin, recomand un pahar de vin alb, demi dulce. De preferat facut sprit cu sifon sau apa minerala slab gazificata.

  • Bogdan Cristescu

    gata m-am imbolnavit

  • Bogdan Cristescu

    Nu mai mancati carne ca nu este sanator, carnea este cancerigena. Organismul nostru e construit pentru legume, fructe nu si pentru carne.

  • Bogdan Cristescu

    am incercat si eu acum o saptamana aceasta reteta. A iesit super delicios.

  • Bogdan Cristescu

    Doamne ce bine arata :X e reteta traditionala?
    trebuie sa o incerc neeaparat

  • Bogdan Cristescu

    Arata foarte bine. Si sunt sigur ca este si foarte gustos.

Lasă un răspuns

Emailul tău nu va fi făcut public. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Ai grijă ce spui căci comentariile sunt moderate înainte de a fi făcute publice!