Fenomenul dealul magnetic la români – iluzie optica?

Dealul magnetic din zalau

Nu doar americanii au “magnetic hill”-uri ci şi noi aveml dealul magnetic, si nu e numai unul. După o mică, dar extrem de mică analiză, am găsit câteva locuri. Unele dealuri magnetice sunt confirmate, altele nu ar strica să le confirmaţi dacă sunteţi prin zonă.

Dealul magnetic – locul in care merge masina singura

Primul, deja confirmat, este Orhei, Moldova. Locaţia exactă nu am reuşit să o aflu, dar localnicii susţin că ceea ce se întâmplă pe dealul magnetic din Orhei are legătură cu naziştii sau cel puţin cu ceea ce s-a petrecut acolo în timpul celui de-al II lea război mondial.

Al doilea deal magnetic, neconfirmat, este la ieşirea din Zalău spre Cluj. În imediata apropiere a ieşirii din oraş, maşinile pot urca dealul singure. Iată şi o serie de poze de la faţa locului, ca să îl recunoaşteţi.

La Vârciorog, jud. Bihor, maşinile merg singure pe stradă, spre vârful dealului.

Fenomenul acesta misterios se poate savura şi la Cavnic în judeţul Maramureş.

Din categoria maşini ce merg şingure, la Budeşti (pe sectorul de drum dinspre Cavnic), tot în Maramureş, această anomalie a logicii mai adaugă un loc straniu pe harta noastră. Sunt multe astfel de locuri in Romania, unul probabat de mine ar fi in Suceava.

PS: Dacă mai cunoaşteţi, putem mări lista şi cu alte exemple de locuri unde masinile merg singure! Ideea este ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca este iluzie ptica si de fapt este vale si nu deal, insa e destul de interesant sa avem o lista a tuturor acestor iluzii optice.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „Fenomenul dealul magnetic la români – iluzie optica?”

  1. Păi ne-am gândit că nu este frumos să ai sub o sută de vizitatori pe zi, şi cum noi ne lăfăim în statistici, ne permitem să te susţinem … moca 🙂

    1. Avatar Vintan Antonia Ioana
      Vintan Antonia Ioana

      Eu am sa citesc in fiecare zi pt ca e bine sa sti despre Tara unde te-ai nascut si tara unde traiesti

  2. Am vazut acum, nebunilor :-o. Saru’mana. >:D<

  3. Am revazut primul video ala din america si cred ca nu e nimic sf acolo. E pur si simplu o casa construita de asa maniera sa creeze iluzii optice si senzati contradictorii.
    Daca te uit e asa asezata intr-un colt motiv pentru care poti sa stai pe pereti sau sa stai inclinat in poziti anormale pt o casa obisnuita. Dar nu e nimic dubios acolo uite-te cu atentie, e doar o reclama la o destinatie turistica echivaleta cu un parc de distractii :D. Si aia cu inaltimea diferita e clar iluzie optica

    1. Lasă asta. N-ai văzut nimic special pe pagină?:)

  4. Am trecut şi eu prin asemenea loc cu maşina şi chiar aş vrea să mai merg o dată ca să observ care e senzaţia atunci când stai în acel loc, nu atunci când te afli în maşină. Acest loc e undeva prin Suceava, o să revin cu detalii, poate descoperim mai multe chiar.

  5. Entuziasmul lor este corect. Masina coboara, doar ca iluzia dealului i-a facut sa inregistreze miracolul. Nu au facut regizarea la fata locului cum trebuie, nu au filmat si locul, dar am subanteles din cauza entuziasmului lor, plus am recunoscut decorul din alte filmari.

  6. Ultimul film ori e o parodie ori aia sunt retardati pentru ca masina coboara nu urca. Cel putin asa arata bolobocul.
    Tu ai verificat personal unul din acele locuri? Pentru ca e usor de realizat un trucaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *