Extindeți perceptia vibratorie tactilă prin masajul pielii

Extinde perceptia vibratorie prin automasajul palmei

Omul este o fiinţă complexă, diamantul Creaţiei, în alcătuirea lui, sufletul este liantul dintre lumea materială şi cea informaţional-energetică. Relaţiile cu mediul înconjurător sunt realizate prin intermediul organelor de simţ.

După cum este bine ştiut, aceste simţuri sunt imperfecte şi activarea lor variază mult de la un individ la altul.

Perceptia vibratorie prin palme

Încă din uterul mamei, înregistrăm informaţii, iar până luăm prima gură de aer, percepem cu pielea, acolo, în acel univers interior. Acelaşi simţ tactil poate fi extins pentru a cunoaşte şi lumea vibratorie din jurul nostru. Se pot folosi pentru perceptia vibratorie îndeosebi mâna, dar şi laba piciorului, şi cu aceeaşi eficienţă.

Zona de trecere spre perceptia vibratorie este pielea corpului şi tehnicile de început sunt cele folosite în şcolile de masaj; masaj clasic (piele, muşchi, tendoane), masajul reflexogen (tălpi, palme, urechi) – aici se face deja trecerea spre simţirea energiei.

Majoritatea punctelor şi ariilor sunt accesibile şi pentru automasaj. Aşadar, frecând uşor pielea sau masând efectiv într-o zonă a corpului, monitorizaţi senzaţiile şi informaţiile pe care le primiţi local şi la distanţă, la fel în degetele sau în mâna cu care lucraţi: căldură, rece, frison, durere, plăcere etc. Apoi aceeaşi zonă o supuneţi atenţiei, dar fără să o atingeţi de data aceasta, doar plimbaţi mâna sau degetele în apropierea zonei respective.

Comparaţi senzaţiile celor două intervenţii. Insistaţi atât timp cât vă simţiţi bine. Repetaţi câteva zile la rând. După o săptămână măriţi aria sau schimbaţi zona şi procedaţi la fel. După o perioadă de timp veţi remarca o lărgire a plajei de senzaţii, chiar şi în intensitatea lor.

Vibraţiile sunt în jurul corpului fizic şi în interiorul lui, cu diferite frecvenţe; fiecare din noi are perceptia vibratorie până la un anumit nivel.

La ce foloseşte perceptia vibratorie?

Accesând perceptia vibratorie, lărgim sfera de cunoaştere şi ne putem apropia mai mult de noi înşine. Pentru că astăzi mulţi oameni sunt nemulţumiţi de ei înşişi, iar o reevaluare a propriilor resurse arată de multe ori că potenţialul fiinţei umane este mult mai mare decât credem noi.

NOTĂ: Cei interesaţi să aprofundeze perceptia vibratorie prin tainele masajului, pot căuta pe Google şcoli de masaj, unde puteţi începe cursuri acreditate de ministerul muncii. Curs calificare în reflexoterapie, masaj relaxare și întreținere, drenaj limfatic, somatic, anticelulitc, terapeutic, radiestezie și inforenergetică. Toate aceste tehnici le puteți dobândi căutând un curs de masaj acreditat direct la dvs. în oraș sau județ!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *