Exfolianti naturali pentru o piele stralucitoare

Exfoliantii sunt produse folosite la indepartarea tesuturilor moarte de la nivelul pielii, la indepartarea impuritatilor de pe piele. Atunci cand se folosesc exfolianti naturali, pielea beneficiaza nu numai de curatare, dar cum este in cazul cafelei, si de beneficiile substantelor continute in cafea (pielea ramane foarte bine impregnata cu ulei de cafea).

Cafeaua – pentru o piele curata si hidratata

Cafeaua este un exfoliant natural extrem de eficient, in plus cofeina din cafea poate si sa confere pielii tale un aspect mai tineresc. De asemenea cafeina este cunoscuta ca avand un efect vasoconstrictor, ceea ce inseamna ca actioneaza asupra vaselor de sange facandu-le sa se contracte, reusind astfel sa reduca temporar venele varicoase si rosaceea.

Pentru a exfolia pielea cu acest exfoliant natural, pur si simplu foloseste zatul de cafea care ti-a ramas de la cafeaua de dimineata pentru a masa pielea in dus. Daca ai pielea sensibila evita zona fetei si testeaza intotdeauna daca cafeaua este destul de fin macinata. Cafeaua macinata prea mare poate fi prea dura pentru pielea sensibila a corpului, dar poti sa o folosesti in schimb pentru exfolierea talpilor picioarelor.

Exfolianti pentru o piele superba – bicarbonat de sodiu

Chiar daca nu iti vine sa crezi bicarbonatul de sodiu este un ingredient extraordinar chiar si folosit in baie pentru exfolierea pielii. Daca vrei sa incerci acest exfoliant, amesteca trei parti bicarbonat de sodiu cu o parte apa pentru a obtine o pasta exfolianta. Maseaza pasta usor pe corp in miscari circulare si vei obtine o piele ca de bebelus. Deoarece bicarbonatul de sodiu este asa de delicat cu pielea el, este de asemenea un exfoliant perfect si pentru fata. Poate indeparta cu succes pielea uscata de pe fata.

Exfolianti naturali – fulgi de ovaz

Folosind fulgii de ovaz, nu numai ca indepartezi stratul de piele moarta, dar si ajuti la regenerarea pielii. Amesteca fulgii de ovaz cu putin ceai de musetel si maseaza pielea cu crema obtinuta. Vei obtine o piele catifelata si luminoasa.

Cu ajutorul acestor exfolianti naturali iti poti pastra pielea mereu tanara si bine intinsa, curata si bine hidratata (prin indepartarea tesutului vechi, pielea se hidrateaza mai usor atunci cand se aplica un ulei sau o crema). Ce zici, te tenteaza sa folosesti unul dintre acesti exfolianti naturali?

Sa ne pastram mereu frumoase!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Exfolianti naturali pentru o piele stralucitoare”

  1. Care e reteta zatului de cafea cu ulei de masline pt celulita? Multumesc

  2. Avatar Daniela
    Daniela

    Am folosit si eu intr-un timp zatul de cafea pe corp si chiar mi-a dat mari rezultate… L-am folosit si pentru celulita cu ulei de masline.

  3. Avatar Diana
    Diana

    Ador scrub-ul cu cafea și ulei de măsline. 😀

  4. Super articolul..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *