Exerciţii pentru slăbit la minut

exercitii de slabit da cu matura

Daca ai ajuns in acest articol, inseamna ca vrei sa faci ceva sa scapi de kilogramele in plus. Iata deci cateva exercitii pentru slabit, care te vor ajuta sa scapi de ceea ce consideri ca nu este necesar.

Ce puteţi face în 5 minute

urca-pe-scari exercitii pentru slabit

Urcaţi pe scări, nu cu liftul – 5 minute de urcat pe scări echivalează cu un consum de 100 calorii, afirmă Matt Roberts, un celebru antrenor de fitness din SUA. Acest exerciţiu este ideal pentru întărirea coapselor şi feselor, mai ales dacă împingeţi mai degrabă din călcâie decât din vârful degetelor.

Strângeţi câte o minge de tenis în fiecare mână câte 2-3 minute, în timp ce vă uitaţi la televizor. Exerciţiul este excelent pentru intărirea antebraţelor şi bicepşilor.

Nu telefonaţi pentru a sta de vorbă cu persoane din aceeaşi clădire. Faceţi un efort şi comunicaţi-le personal ceea ce aveţi să le spuneţi. Ar fi ideal ca persoanele respective să se afle la un alt nivel in clădire. În acest fel, aţi fi obligată să urcaţi sau să coborâţi scările.

Când aşteptaţi tramvaiul, metroul sau autobuzul, nu staţi să vă plictisiţi. Ridicaţi-vă uşor pe vârfuri, încordaţi abdomenul şi fesele şi rămâneti în această poziţie cât puteţi de mult înainte de a reveni în postura iniţială. Repetaţi exerciţiul 5 minute, pentru întărirea musculaturii feselor si coapselor. Nu vă fie teamă de ridicol. Executaţi exerciţiul încet şi nimeni nu va băga de seamă.

La birou, puteţi executa următorul exerciţiu: împreunaţi-vă mâinile la ceafă, apoi împingeţi încet bărbia în piept, încordându-vă muşchii gâtului. Încercaţi să vă uniţi coatele, apoi reveniţi la poziţia iniţială. Acest exerciţiu vă întăreşte muşchii cefei.

Ce puteţi face în 10 minute

Plimbaţi-vă ciinele. Mişcarea este bună atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru patrupedul preferat. Dacă ritmul este alert, plimbarea va echivala cu 20 de minute de aerobic.

Coborâţi cu o staţie sau două mai devreme, pentru a face o plimbare scurtă pe jos. Respectaţi următoarea regulă generală: dacă pot ajunge undeva la timp, nu este cazul să iau troleibuzul sau tramvaiul.

10 minute libere pe zi sunt tot ce vă trebuie pentru a face următorul exerciţiu revigorant:

Mergeţi pe loc un minut, pentru încălzire. Faceţi răsuciri de trunchi, dreapta-stânga, timp de 2 minute, pentru tonifierea muşchilor spatelui. Faceţi un minut genuflexiuni. Nu duceţi mişcarea de flexiune până jos, ci numai până când coapsele ajung paralele cu solul. Următoarele 2 minute faceţi ridicări pe vârfuri, pentru întărirea musculaturii gambelor.

Continuaţi cu abdomene încă 2 minute pentru ca ultimele 2 minute să le rezervaţi exerciţiilor de relaxare: ridicaţi mâinile inspirând, apoi aplecaţi-vă în faţă.

Ce puteţi face în 15 minute

Renuntaţi la abonament; cumpăraţi-vă ziarul sau revista preferată de la chioşc, bineînţeles deplasându-vă până acolo.
Mergeţi în parcul cel mai apropiat şi faceţi o şedinţă de mers în ritm alert. Metabolismul se va accelera şi kilogramele în plus vor dispărea în câteva săptămâni!

Chiar dacă aveţi obiceiul de a merge la sala de fitness, nu este neapărat nevoie să staţi acolo ore întregi. Intensificaţi antrenamentul şi executaţi exerciţiile corect, mărind puţin greutăţile şi micşorând numărul repetărilor. Veţi reduce cu o treime timpul destinat fiecărui aparat.

Lăsaţi aspiratorul în cutie şi daţi cu mătura prin casă; ştergeti podeaua manual sau stoarceţi rufele de mână. Cu cât efortul este mai mare, cu atât sanatatea va avea mai mult de câştigat.

Plimbaţi-vă şi slăbiţi!

Cel mai ieftin mod de a arde caloriile rămâne tradiţionala plimbare. Nu veţi obţine rezultate peste noapte, dar, concomitent cu un plan de dietă sănătoasă, veţi observa în timp cum kilogramele se elimină rând pe rând, iar starea sanatatii se îmbunătăţeşte semnificativ atât fizic, cât şi psihic.

Pe lângă faptul că vă ajută să slăbiţi, mersul pe jos duce la scăderea tensiunii arteriale şi la întărirea sistemului osos. Hoinăriţi pur şi simplu pe stradă, priviţi vitrinele magazinelor, nu contează. Când vă plimbaţi, gândiţi-vă că fiecare pas vă ajută. Încercaţi să simţiţi cum lucrează muşchii coapselor. Dacă obosiţi, faceţi o scurtă pauză, după care incepeţi din nou. Oricât de încărcată ar fi ziua, încercaţi să strecuraţi în programul dumneavoastră cel puţin 20 de minute de plimbare. Chiar în jurul blocului, va fi binevenită. Dacă vă plimbaţi 30 de minute în fiecare zi şi mâncaţi normal, greutatea va scădea în trei săptămâni cu 2,5 kilograme, şi asta fără un efort prea mare! Dacă durata plimbării va creşte până la 60 de minute pe zi, sunteţi pe cale de a slabi în mai puţin de două luni aproape 10 kg.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *