Femeile cu diabet zaharat pot avea mai multe probleme cu viața intima

femeile cu diabet zaharat care sunt insulino dependente

Femeile de varsta mijlocie si cele in varsta cu diabet zaharat sunt mai puţin mulţumite de viaţa lor intima decat femeile care nu au un nivel crescut de zaharuri in sânge – aceasta este concluzia unui studiu de cercetare finanțat de guvernul american.

În timp ce despre bărbaţii cu diabet zaharat se știe de mult timp că sunt predispuși la probleme intime, în special impotență, despre viața intimă a femeilor cu diabet zaharat nu se știe mare lucru.

“Este o zona foarte puțin studiată, în special la femeile mai in varsta”, a spus dr. Alison Huang de la Universitatea din California, San Francisco, care a condus cercetarea.

Studiu despre legătura dintre viața intimă și diabet zaharat la femei

Pe baza unui studiu realizat pe aproape 2300 de femei din California cu vârste cuprinse între 40 și 80 ani, Huang si colegii sai au constatat ca mai mult de o treime din cele care urmează tratamentul cu insulină s-au declarat a fi “moderat” sau “foarte” nemulțumite de viața intima.

Aproximativ un sfert dintre femeile cu diabet zaharat, care nu erau pe insulina au raportat niveluri similare de nemulţumire, în timp ce mai puțin de una din cinci femei, fara diabet au făcut același lucru. Cercetătorii au luat în calcul o varietate de factori, inclusiv varsta, statutul relaţiei, excesul de greutate şi tratamentul cu estrogen.

“Nu se poate spune că femeile cu diabet zaharat nu sunt interesate de activitatea intima”, a declarat Huang, ale caror rezultate sunt publicate în revista Obstetrics & Gynecology.

“Femeile cu diabet zaharat participante la studiu au avut mai multe probleme sexuale, dar acestea au fost la fel de interesate de activităţile sexuale şi au avut un nivel similar de activitate sexuală ca femeile fara diabet zaharat”, a declarat ea pentru Reuters Health.

insulina pentru diabetici

Aproximativ sase la suta dintre femeile din studiu au fost tratate pentru diabet cu insulină, în timp ce 15 la suta au avut boala, dar nu au primit insulină. Restul nu au avut diabet zaharat.

Printre femeile active sexual, cele care au luat insulina s-au plâns mai des de probleme legate de lubrifire şi orgasm decat femeile fără diabet și femeile cu diabet zaharat și alte complicatii, cum ar fi boli de inima si boli de rinichi.

“Cred că aceste rezultate sugerează că, dacă sunteţi o femeie cu diabet zaharat, prevenirea complicatiilor poate ajuta la prevenirea dezvoltării unor probleme sexuale”, a spus Huang. Ea a afirmat că în urma unui regim alimentar şi a unui program de exercitii fizice regulate, se va reduce riscul de complicatii.

S-ar putea să fie multe motive pentru care femeile cu diabet zaharat ar avea mai multe probleme sexuale. În timp ce problemele de la barbatii cu diabet zaharat sunt adesea considerate a fi legate de acumularea de colesterol in artere care furnizează sânge la penis, Huang a declarat că problemele legate de fluxul de sange sunt mai puţin susceptibile de a fi cauza la femei.

În schimb, în conformitate cu Huang, care este specializata in probleme urogenitale la femei, ideea de a trai cu o boala cronica ar putea fi o cauza a vieţii sexuale nesatisfăcătoare. Este posibil chiar ca leziuni ale nervilor să fie cauzate de nivelurile crescute de zahăr din sânge.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Femeile cu diabet zaharat pot avea mai multe probleme cu viața intima”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *