Blogul Lui Jorjette prezinta:

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Bucataria lui Jorjette. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 0 minute și 42 secunde, și să știi că există 2 comentarii dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

Ingrediente:

  • 200 gr. faina de soia,
  • 50 – 70 gr. faina de orez (se poate macina orez cu masina de macinat cafea, la fel si granulele de soia, dar trebuie sa fie o pulbere fina),
  • 450 ml. apa calda,
  • o ceapa razuita,
  • condimente (din cuisoare, piper, dafin, mai mult din toate plantele aromate, dar sa domine busuiocul si cimbrul. Acestea pot fi luate de la plafar),
  • 250 gr. margarina vegetala sau poate fi inlocuita cu ulei de floarea soarelui 150 ml. Se adauga sare dupa gust sau vegeta.

Mod de preparare:

pate vegetal din soia Cum se prepara pateul vegetal de soiaSe amesteca faina de soia cu cea de orez, in apa fierbinte se dizolva margarina sau se toarna uleiul daca s-a ales aceasta varianta, dupa care se toarna peste cele doua compozitii din faina. Se amesteca si intre timp se adauga ceapa, condimentele, sarea sau vegeta. Se pastreaza la rece cateva ore dupa care se poate consuma.

 

Despre autorul Bogdan Cristescu

La anumite secţiuni scriu articole pentru voi cititorii. Grafica şi funcţionarea tehnică a acestui blog, îmi este oarecum responsabilitate. Aştept cu interes provocări cu subiecte ce nu le găsiţi aici, dar să fie ... inteligente!

Păreri impresii și comentarii la acest articol:

  • Bogdan Cristescu

    O idee foarte buna! Este usor de facut, este o varianta mai sanatoasa a pateului clasic. O sa incerc si eu reteta cu siguranta!

Lasa un comentariu constructiv folosind formularul de mai jos:

Lasă un răspuns