Coriandrul tratează infecții ale vezicii urinare

frunze-de-coriandru

Coriandrul (Coriandrum sativum) – întreaga această plantă este înțepător de aromată. Semințele de coriandru sunt un sedativ ușor ce ajută la digestie, reduce flatulența și vă ajută să scăpați de migrene. Uleiul esențial de coriandru, care este picant, este distilat din semințe și este utilizat în parfumuri și tămâie, aromatizează unele medicamente și pasta de dinți, de asemenea se adaugă la uleiul de masaj pentru nevralgie facială și pentru crampe.

Semințele întăresc sistemul urinar. Frunzele și semințele sunt infuzate pentru a trata infecții ale vezicii urinare. Ceaiul ajută și la problemele stomacului, cum ar fi indigestia și gazele. Puneți 2 lingurițe de semințe uscate la o cană de apă fiartă și lăsați să stea 20 de minute, și beți câte o cană pe zi. Semințele sub formă de praf și ulei sunt folosite pentru a aromatiza preparatele din plante și sunt un bun laxativ (câte un sfert de linguriță).

Părți folosite: semințe și frunze

Utilizări magice: uleiul de coriandru funcționează excelent în amestecurile pentru iubire și vindecare. Semințele sunt folosite pentru vindecare, în special a durerilor de cap, cât și pentru relaxare, în acest scop se poartă semințe într-un săculeț.

Pentru a vi se activa dorințele secuale, adăugați puțin praf de semințe de coriandru în vinul călduț.

Aromoterapie: uleiul esențial de coriandru este benefic în tulburările de alimentație, colici, diaree, dispepsie, pojar, migrene, nevralgie, infecții generale,indigestie, gripă, reumatisa, flatulență, nervozitate, ca stimulent analgezic.

Efecte cheie: stimulator, răcoritor, soporific (în exces), de încălzire, revitalizant, purificator, liniștitor, de comfort.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *