Ce înseamnă un tratament naturist?

În primul, un tratament naturist este un tratament de vindecare a unei probleme de sănătate ce poate fi considerată un dezechilibru. Starea de bine, adică atunci când suntem sănătoşi, este ceea ce ne dorim să păstrăm oricând şi oriunde am fi. Deşi este incontestabil acest lucru, vremurile în care trăim ne sustrag de la a păstra conştient această dorinţă. Astfel, prin stilul de viaţă, prin alimentaţie şi chiar prin felul nostru de a fi ajungem să ne îmbolnăvim. În astfel de momente ne amintim de starea de bone şi reapare dorinţa de a fi sănătoşi. 

Precum în religie, dacă noi nu credem în Dumnezeu El totuşi crede în noi, la fel dacă noi uităm de sănătatea noastră, natura, acest pământ pe care trăim, este gata oricând să ne vindece atunci când suntem bolnavi.

În al doilea rând, un tratament naturist înseamnă asumarea responsabilităţii şi acţionarea în dorinţa de a ne vindeca.În vremurile noastre asumarea responsabilităţii se rezumă de cele mai multe ori la familie, servici, afaceri, relatiile cu oamenii şi multe altele, toate, chiar dacă au legătură cu noi, nu sunt orientate în noi. 

Atunci când alegem un tratament naturist, asumarea responsabilităţii înseamnă nu doar să vindecăm boala, să ne echilibrăm pe moment, ci să şi schimbăm ceva. cauza tuturor bolilor are legătură cu comportamentul nostru şi chiar dacă tu crezi că nu ai nici o vină, faptul că suferi îţi poate spune că tu ai cea mai mare legătură.

ce inseamna tratamentul naturist

Un tratament naturist ca să dea roade, are nevoie de tine

Dacă eşti sceptic, îţi dau un exemplu, dacă doctorul chirurg îţi face un transplant de ficat, în cazul în care te întorci la el în comă, nu este vina organismului că nu l-a primit, ci este vina ta. Trebuie să încetezi să mai vezi organismul ca fiind ceva, ci să te vezi pe tine în el, pentru defapt asta eşti, eşti şi trup, adică şi organism.

De aceea un tratament naturist, adică ceea ce alegi tu să faci pentru a te vindeca, are nevoie de tine, are nevoie ca tu, să lucrezi spre vindecar. Este de ajutor chiar şi o vorbă în sinea ta, pe care să o crezi cu toată fiinţa, de genul, “fac asta ca să mă vindec de …”.

Îi înţeleg pe cei care se vindecă cu produse farmaceutice, cu tratamente de la doctori, cu operaţii chirugicale, ei nu pot să îşi asume responsabilitatea pentru vindecare lor, şi nu au curajul şi tăria să facă ei ceva, să se vindece ei. Sunt descurajaţi de toată societatea şi în special de formele de ocupare a societăţii care, nu întăresc prin nici un fel această virtute. Aş putea spune că de la această virtute se trag toate, chiar şi conspiraţiile cele mai mari ce le auzim în lume.

Te rog, ai încredere în tine când alegi să faci un tratament naturist. Chiar să-ţi tresară sufletul când bei un suc de legume ca să îţi tratezi o gastrită. Să simţi furnicături, emoţii în tot corpul când faci aşa ceva pentru tine. Asta înseamnă să te vindeci cu tratamente naturiste!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Ce înseamnă un tratament naturist?”

  1. Avatar Octavian
    Octavian

    In cele mai multe cazuri lumea prefera sa lase deoparte tratamentele prescrise de doctor si sa incerca sa se trateze pe cale naturala. In afara simplului fapt insanatosirea este vizibila si mai rapida decat cu pastile , nu ai de ce sa-ti faci griji ca iti imbolnavesti alt organ sau sa ai probleme psihice.

    1. Cam in acest punct se rezuma toate indrumarile catre a folosi un tratament naturist. Vindecarea se face pe termen lung, nu exista reactii adverse sau urmari grave asupra altor organe. Un tratament naturist te vindeca de ce vrei tu si de ce vrea el caci de cele mai multe ori ca sa scapi de una tre sa scapi si de alta, si plantele nu fac diferenta, ele nefiind ca pastilele. De exemplu, consum vitamina C din patrunjel. Prepar suc de patrunjel verde si beau zilnic. Patrunjelul nu este bogat doar in vitamina C ca pasitilele de la farmacie! Sunt care iau vitamina C cu propolis si ei nici nu stiu cum arata propolisul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *