Voi ce mai gătiţi?

Ceva noutăţi prin bucătăria voastră? Nu-i aşa că vă place să fiţi creativi în bucătărie şi să încercaţi şi alte reţete despre care nu aţi auzit nicăieri? Oricum fiecare bucătar e unic în felul său deoarece orice ar găti, e altfel decât aceeaşi reţetă a altei persoane.

Eu aş avea vreo trei reţete pe care aş vrea să vi le dau şi vouă…Nu pot decât să vă urez: Poftă bună!

 

Orez cu banană şi kiwi

Se fierbe o cană de orez cu două căni de apă. Separat se taie una sau două banane, 2-3 kiwi şi un gogoşar. Din două ouă se face maioneză. După ce orezul este fiert, se pune într-un vas, se lasă puţin să se răcească după care se adaugă babana, kiwi (am încercat şi cu piersici- un gust unic ),  gogoşarul, 1/2 cutie de boabe de porumb, puţin pătrunjel tocat şi maioneza. Se amestecă şi se adaugă sare şi alte condimente după gustul fiecăruia.

Maioneza: gălbenuşul unui ou fiert dat pe răzătoare amestecat cu unul crud. Se amestecă cu ulei, se adaugă 1 linguriţă muştar, pe parcurs se pune zeamă de lămâie, puţin oregano şi busuioc uscat. Spre final se pune şi o lingură-2 de smântână pentru a nu fi prea grasă maioneza.

Păstăi cu sos de smântână la cuptor

pastai la cuptor Se splală păstăile (câte să încapă într-un vas yena), se taie în două şi se pun la clocot. Se lasă cât să fiarbă puţin, după care se scurg de apă şi se aşează în vasul yena. Pe deasupra se taie felii de roşii cât să acopere păstăile, se pune sare şi mai aopi se adaugă sosul.
Sosul: 500 gr smântână, o căciulie de usturoi mărunţit, o legătură de mărar tocat, sare, cimbru şi busuioc-se amestecă toate într-un vas separat.

Orez cu legume şi caşcaval

-pentru 2 porţii
Se pune la fiert o cană de orez cu două cani şi jumătate de apă. În acelaşi timp se adaugă tot felul de legume: 1-2 morcovi tăiaţi cubuleţe sau daţi pe răzătoare, două roşii tăiate cubuleţe, un dovlecel mic tăiat, un ardel , o vânătă cojită şi se lasă la foc până fierbe orezul. În cazul în care mai este nevoie de apă adăugaţi pe parcurs. Când orezul este fiert, adăugaţi o rolă mică de caşcaval tăiat în bucăţi ( în cazul în care aveţi mozzarela e şi mai bine) şi amestecaţi până se topeşte. La final adăugaţi sarea, puţin piper şi 1-2 frunze de busuioc verde.

Etichete:, , ,

Care este gandul tau?