Cadouri pentru copii – o zi jucăușă cu familia

copii care se joaca cu undita la pescuit

Cu o gândire creativă, și cu niște cadouri pentru copii, fie cu prilejul aniversărilor fie cu ocazia diferitelor sărbători, îi putem menține în formă și mai sănătoși. Prea multă mâncare fastfood, tv și jocuri video îți pot pune copilul în statisticile celor care spun că 25-30% dintre copii de azi sunt obezi sau bolnavi*.

Partea cea mai bună e că sănătos nu trebuie să fie egal cu plictisitor. La o adică, știi vreun copil care să nu vrea o bicicletă sau după caz un skate?

Poți să oferi cadouri pentru sănătate care sunt agreate de copii, dar puțin mai mult decât atât trebuie să faci. Ca și copii noi am fost obișnuiți să ne jucăm pe afară, dar copii de azi nu se mai joacă așa. Ei stau în fața computerului sau se uită la TV, mănâncă junk-fooduri sau fast-fooduri, multe școli nici nu îi mai solicită la ore suplimentare după programul școlar (excursii, parcuri, muzee, vizite educative etc.).

Trebuie create obiceiuri sănătoase la copii pentru că mai târziu ei vor deveni adulți și atunci este foarte greu să schimbi aceste obiceiuri. Este foarte greu să joci fotbal la 20-30 de ani dacă nu ai jucat când erai mai mic. Vei fi rușinat și nu vei avea încredere în tine să faci asta.

Cadouri pentru copii menite să-i cheme la mișcare

Unul din câteva cadouri pentru copii des cumpărate în zilele noastre îți pot face copilul să facă mișcare zilnic fără ca el să realizeze asta. Un scooter atâta timp cât nu are motor, îți va ține copilul, afara dar și pe tine cu el, împingându-l. Nu trebuie uitat de mănuși și genunchiere, ai putea considera asta ca fiind o măsură de siguranță, deși pentru ei poate fi și ceva cool (depinde ce modele alegi).

Oferind un exemplu și dăruind cadouri pentru copii care promovează timpul petrecut în familie, înveți copilul deasemenea și care sunt beneficiile unei vieți sănătoase.

Unele cercetări arată că dacă părinții sunt sedentari și copii sunt la fel. Activitățile în aer liber, precum drumețiile și camping-ul, sunt extraordinare moduri pentru o familie de a se distra și de a crea amintiri frumoase, în timp ce fac și mișcare. Așadar la categoria cadouri pentru copii poți include și o excursie în aer liber.

cadouri pentru copii cu undita la pescuit

Doar pasând mingea cu mâna sau piciorul îi ajută pe copii să își formeze o bună coordonare ochi-mână sau ochi-picior, și asta poate fi foarte important chiar și în alte domenii pe parcurs. Nu e ca și cum trebuie să devină un mare sportiv copilul tău, dar prin acest joc cu mingea el prinde o încredere în el, iar încrederea este ceea ce îl face să rămână fidel unui sport după ce crește mare. Ce ai nevoie ca să practice (ori să învețe să practice) un sport, poate fi un element din gama celor mai potrivite cadouri pentru copii.

Dar dacă copilul tău nu agreează sportul, tot se poate să îi oferi distracție și mișcare în același timp. Practic, orice îți ține copilul pe afară este bun. O dată ce copiii sunt afară, de obicei ei încep să alerge și să se joace. O dată îmi amintesc că am mers cu familia la Zoo. Zoo, este un loc frumos unde faci o grămadă de mișcare doar că să fie în aer liber, și acesta este un cadou sănătos pentru copii!

Recomandări utile despre sănătatea la copii:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *