Bolile provocate de consumul de carne

Folosirea cărnii agravează bolile următoare: constipaţia cronică, frigurile, guta, nefritele, tulburările tiroidiene, reumatismul, litiaza, acidoza (mai ales carnea grasă), beri-beri, arterio-scleroza, hipertensiunea arterială, miocardita, gălbenarea, hepatita, furunculoza, cancerul, epilepsia etc.

Secreţia biliară a oamenilor şi animalelor carnivore este cu mult mai otrăvitoare decât fierea vegetarienilor.

Chorrin a constatat că în materiile fecale ale oamenilor care se hrănesc cu carne se găsesc 65 000 microbi pe fiecare milimetru cub, în timp ce la vegetarieni, Gilbert şi Dominic au găsit că nu se află decât 2 000 pe milimetru cub.

Dan Bozaru, în cartea sa despre alimentaţia lacto–vegetariană ne spune că, spre deosebire de plante, care au o membrană celulară rigidă şi un sistem circulator simplu, celulele animale mor foarte rapid atunci când circulaţia este oprită. Imediat ce viaţa încetează, proteinele animale se coagulează şi sunt secretate enzime autodistructive; se formează o nouă substanţă numită „ptomaină“.

Consumul de carne se corelează şi cu observaţiile efectuate cu ajutorul ecranelor cu dicianină inventate de Kilner încă din 1908: biocâmpul şi aura energetică (efectul luminiscent al radiaţiei bioelectroluminiscente emise de celula vie) a unor astfel de persoane este deosebit de impură, oarecum înceţoşată, lipsită de claritate şi strălucire, având o culoare (pe anumite porţiuni) de brun închis şi verde murdar.

În “Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Daniel Reid abordează aceaşi problematică, a cărnii:

Occidentalii consumă mari cantităţi de carne şi acest lucru este vizibil în tenul lor, în stratul adipos şi mirosul corpului. Carnea este foarte acidifiantă, prezentând un potenţial ridicat de putrefacţie.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Bolile provocate de consumul de carne”

  1. Ferice de vegetarieni,nu? Mai nou adeptii vegetarianismului pot consuma chiar si oua vegetariene, cum suna asta? Mda, ati citit bine, se pare ca s-a inventat galbenusul vegetarian care este de fapt o pulbere ce se amesteca cu apa.
    da’ parca tot mai bune sunt ouale facute pe cale naturala 🙂

  2. depinde si de carne. eu mananc mai mult de la tara, pasari hranite sanatos nu cu medicamente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *