Biscuiţi Moş Crăciun

Pentru această reţetă este nevoie să cumpăraţi biscuiţi rotunzi- orice cantitate doriţi, nu foarte mici şi fără cremă. De preferat simpli, fără arome. Anul trecut când am făcut această reţetă a trebui să vizitez aproximativ 15 magazine ca să găsesc ceea ce căutam…

Să încep cu partea de sus. Pentru căciuliţă  am cumpărat suc de rodii, dar cred că poate fi folosit şi cel de portocale roşii sau orice suc naatural făcut în casă de culoare roşie.L-am fiert cu gelatină, după care l-am scos puţin în balcon să se răpcească, însă nu prea mult ca să nu se întărescă şi să nu mai poată fi folosit.

Pentru partea de jos am cumpărat ciocolată albă fondantă pe care am pus-o să se topească deasupra aburilor (am pus într-o tigaie apă la fiert, şi deasupra tigaia cu ciocolată în care am învârtit până s-a topit pentru a nu se prinde).Când operaţiunea s-a terminat, cu ajutorul linguriţei am întins ciocolata pe trei sferturi de biscuite, iar pe celălalt sfert sucul gelatinos.

Pentru barbă am folosit nucă de cocos, iar pentru ochi şi urechi am cumpărat bombonele mici de diferite culori.

Spor la treabă!…şi la mâncat.

Care este gandul tau?