Birou Feng Shui – Afla cum atragi succesul in afaceri – Ba Gua

poligonul ba gua

Nici măcar chinezii nu ştiu cu exactitate când a apărut practica Feng Shui. Termenul înseamnă “vânt şi apă”. Vechii chinezi credeau că dacă îţi vei construi casa pe locul potrivit, atunci vei avea parte de o viaţă fericită , şi aceasta se putea întâmpla doar dacă se respectau regulile magice ale armoniei poligonului Ba Gua. Pentru un birou Feng Shui cel ce amenajează foloseşte noţiunile chinezeşti de Yin şi Yang şi teoria celor cinci elemente primordiale. Aceste elemente sunt reprezentate sub diferite forme:

  • focul este triunghiular,
  • pământul este pătrat,
  • metalul este rotund,
  • apa este orizontală,
  • lemnul este dreptunghiular şi vertical.

Orice clădire construită de către chinezi trebuie să respecte cele cinci elemente. Conform acestei teorii, dacă ai o casa feng shui, birou feng shui sau în oricare alt loc feng shui, și cele cinci elemente se vor armoniza prin amenajare și decoratiuni, vei obţine confort şi armonie feng shui adica echilibrul energiilor Yin și Yang pentru un Chi cum îți ajută ție!

Harta Ba Gua pentru un birou Feng Shui

poligonul ba gua
poligonul Ba Gua pentru un birou feng shui
Poligonul Ba Gua pentru un birou feng shui

Poligonul Ba Gua este un simbol de formă octagonală, fiecare latură reprezentând un punct cardinal şi bineînţeles o zonă importantă a vieţii. Astfel că acest poligon poate fi aşezat peste planul unei case sau a unei camere. Dacă se împarte planul încăperii în 9 zone, atunci se obţin, în funcţie de punctele cardinale, zona bunăstării la NV, zona faimei la N, a căsătoriei la NE, a familiei la V, a copiilor la E, zona cunoşterii la SV, a carierei la S şi mentorilor la SE.

Latura poligonului Ba Gua care acoperă zonele Cunoaştere, Carieră şi mentori se află pe latura casei unde este uşa de la intrarea din faţă sau uşa de intrare în cameră.

Casa unde locuieşti te poate ajuta în afacerile tale pentru un birou Feng Shui

Arta chineazească Feng Shui spune că utilizarea clopoţeilor de vânt sau a obiectelor metalice în zona carierei din casă pot ajuta în atragerea energiilor benefice în carieră şi aduc succes în plan profesional.

Dacă vrei ca afacerea ta să se dezvolte bine sau derulezi un nou contract, atunci este bine ca din zona banilor a casei să fie scoase obiectele care inspiră elementul Foc: culoarea roşie, lămpile, sfeşnicele, lumânările, vasele de aromoterapie. Se pot instala obiecte verzi  sau albastre sau clopoţei de vânt din tuburi de lemn.

Cum se amenajează armonios un birou feng shui

  1. În tehnicile de armonizare pentru birou Feng Shui se spune că masa de lucru în orice birou trebuie să fie cu faţa spre uşă şi spatele la un perete sau un obiect de mobilier. Este exclusă aşezarea cu spatele la uşă sau spre fereastră deoarece acest lucru atrage riscul de a avea colaboratori nesinceri şi colegi care să te mintă.
  2. În camerele unde sunt mai multe birouri acestea trebuie amplasate astfel încât toţi cei care lucrează în acest birou feng shui, amenajat armonios, să se vadă unii pe ceilalţi pentru o comunicare cât mai uşoară şi toţi să vadă uşa. De asemenea în aceste încăperi posturile de muncă trebuie aşezate în aşa fel încât nici una dintre persoane să nu stea cu spatele la celelalte.
  3. Dacă ai birou separat atunci nu amplasa locul tău de muncă în faţa unui perete gol, aşează-ţi masa de lucru pe mijlocul peretelui din nord sau sud pentru a atrage succesul şi recunoaştere profesională.
  4. În faţă aşează un tablou cu un peisaj montan fără apă.
  5. Pune o plantă pe biroul de lucru dacă nu ai ferestre lână locul de muncă.
  6. Partea de relatii profesionale, din poligonul Ba Gua, in cadrul unui birou feng shui poate fi armonizată cu ajutorul unui cristal fumuriu, iar un obiect verde sau un tablou cu vegetaţie amplasat în colţul bogăţiei.
  7. Într-un birou feng shui, coşul de gunoi şi vazele nu vor fi aşezate lângă uşa de la intrare.
  8. Trebuie de asemenea evitat a se aşeza masa de lucru îndreptată spre un colţ ascuţit al mobilierului, iar în zona de nord a camerei nu se vor amplasa plante.
  9. În zona faimei într-un birou feng shui se pot aşeza obiecte care reprezintă focul: obiecte roşii, lămpi, sfeşnice.
  10. Într-un birou feng shui unde se lucreză cu foarte multă lume se poate amplasa un acvariu cu peşti sau o fântână în zona de SE pentru a atrage succesul.
  11. Dacă îndrăgeşti cactuşii, atunci evită-i în locul unde îţi desfăşori afacerile. Orice plantă cu vârfurile ascuţite   nu este benefică pentru afacere.
  12. Pentru a avea o bună reputaţie, atunci telefonul trebuie amplasat în sudul camerei ,  iar pentru a avea relatii de afacere cât mai bune, în zona de nord-vest.
  13. Culoarea este cea care stimulează în cel mai direct mod. Un mediu în care toate sunt viu colorate crează o atmosferă mult mai plăcută pentru activităţile de orice fel. De aceea la un birou feng shui este indicat să eviţi nuanţele de gri şi negru, iar în zona faimei pune obiecte roşii, portocalii, roz sau de formă triunghiulară, albastru în zona banilor, şi negru şi albastru în zona carierei sau obiecte de metal de formă ovală sau rotundă.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

13 răspunsuri la „Birou Feng Shui – Afla cum atragi succesul in afaceri – Ba Gua”

  1. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Articolele tale despre Feng Shui au trezit in mine o noua pasiune! Si anume pasiunea pentru arta Feng Shui iar pentru aceasta am pus la cale si un website. . Pentru cei care nu cred in aceasta arta le recomand sa se gandeasca la urmatorul lucru: Cum va simtiti intr-o camera curata? Raspunsul nu poate fi altul decat ,,Foarte bine!”. Aveti idee de ce? De cate ori faceti curat in camera improspatati Chi-ul si incarcati camera cu un Chi nou curat!

    1. La aşa ceva nu mă aşteptam! Văd că şi site-ul tău este puţin feng shuizat. Dacă ai intenţii şi nu ştii cum să le aplici în grafica şi structura site-ului, întreabă-mă că-ţi răspund!

    2. Felicitări, e o mare bucurie să aud asta. O să te vizitez, cu siguranţă o să aflu multe lucruri noi!

  2. Avatar optimizare site
    optimizare site

    Am gasit intotdeauna fascinanta aplecarea orientala spre latura spirituala, felul in care intra in armonie cu natura si tot ce ii inconjoara.
    Cred ca avem multe de invatat de la vechii filosofi chinezi, dar si ei au deviat de la traditionalism.
    Faina relaxarea feng shui, insa pagina cu ZEN nu e functionala.

    Toate cele bune!

    PS: As vrea sa aud niste “povesti de succes” datorate feng-shui-ului, mai trec pe aici!

  3. Spor la lectura. Mi-as dori sa am posibilitatea sa-mi construiesc o casa noua conform principiilor vastu. 🙂

    1. Şi eu mi-aş dori, mai este timp însă 🙂

  4. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Da multumesc! Lucrez acum la un poligon Ba Gua mai detaliat, o sa ti-l trimit si tie daca vrei, cand este gata!

    1. Chiar te rog! Merci mult! Apropo am găsit ceva despre ce ne-a spus Tudor căruia îi mulţumesc : despre Vastu Vidya sau ştiinţa arhitecturii sacre din sistemul Vedic.

  5. Am pus şi o poză cu poligonul, dar conţine cam aceleaşi informaţii pe care le prezintă harta Ba Gua care era deja pusă :P.

  6. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Daca ai si o poza cu poligonul Ba Gua, este bine venita 🙂

  7. Daca doresti sa patrunzi si mai adanc in misterele Feng Shui iti recomand Vastu. 🙂

  8. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Foarte interesant articolul ! Feng Shui-ul este un mister in mare parte pentru mine, insa, cred in armonia totala intre tot ce ne inconjoara daca le asezam cum trebuie. Felicitari!

    1. Aşa este, foarte interesant şi util. Este foarte important să ştim aceste lucruri pentru că pot schimba anumite aspecte din viaţa noastră, pot crea armonie şi aşa atragem lucrurile de care avem nevoie.
      Dacă există armonie în exterior, atunci există armonie şi în interior şi viceversa.
      Mulţumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *