Alimentele cele mai importante în timpul sarcinii

  • Excesul de calorii pe care le consumaţi ar trebui sa provină din mai multe proteine (lapte, peşte ), acestea fiind cărămizile de bază pentru dezovoltarea fetală.
  • De asemenea, carbohidraţii, cum ar fi pâinea, cartofii şi cerealele, oferă energie pentru dezvoltare fătului. Restricţionarea aportului de carbohidraţi forţează organismul să se bazeze pe alte surse de energie cum ar fi grăsimile. O dependenţă prea mare de grăsimi duce la producerea de subproduse cunoscute sub denumirea de cetone, care afectează starea de spirit şi pot fi periculoase atât pentru mamă, cât şi pentru făt.
  • Grăsimile (untul, brânzeturile, laptele integral) sunt, de asemenea, necesare pentru dezvoltarea fetală. Ele ajută la absorbţia vitaminelor.
  • Necesarul de vitamina A şi C creşte considerabil în timpul sarcinii, dar o dietă normală care include fructe şi legume va satisface nevoile nutriţionale. Mulţi medici se bazează pe suplimente de vitamine dacă nu sunt siguri în legătură cu dieta mamei.
  • Spre deosebire de suplimentele vitaminice normale, vitaminele prenatale oferă mai mult acid folic, o vitamină a complexului B ce poate fi găsită în lapte şi legumele verzi. Acidul folic este necesar pentru producerea sângelui. Cantităţi potrivite de acid folic sunt de folos în reducerea riscului apariţiei „defectelor de tub neural”, malformaţii congenitale care duc la probleme la nivelul coloanei vertebrale a bebeluşului. Din acest motiv, suplimentele cu acid folic luate cu şase săptămâni înainte de sarcină şi în săptămânile de la începutul acesteia sunt importante pentru toate femeile.
  • Necesarul de calciu, important pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi prevenirea spasmelor musculare creşte, de asemenea. Calciul este cel mai bine suplimentat prin consumul de lapte, brânză sau ouă. Broccoli şi portocalele sunt, de asemenea, bogate în calciu, la fel cum este cazul mâncărurilor „osoase” cum ar fi sardinele la conservă.
  • Mare parte din fierul necesar este pentru producerea elementelor sângelui. Alimentele bogate în fier includ cerealele şi multe dintre legume, cum ar fi mazărea, spanacul, fasole Lima şi lintea.

Capacitatea fătului de a-şi obţine elementele nutritive de care are nevoie de la mama sa este remarcabilă. Dacă un nutriment nu este în cantităţi suficiente, fătul va primi mai mult din ceea ce este disponibil. Nutriţia inadecvată va afecta mai întâi mama, şi apoi fătul.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *