Alimentaţia cu biberonul

Pentru situatii speciale este disponibila o mare varietate de formule de lapte praf. Pentru bebelusii alergici la proteina din laptele de vaca (intoleranta la lactoza) sunt disponibile formule pe baza de lapte de soia. Formulele hidrolizate descompun lactoza pentru a putea fi mai usor de digerat.

Aveti grija sa amestecati formula conform instructiunilor; daca folositi prea putina apa puteti provoca probleme serioase pentru bebelus. Temperatura laptelui nu trebuie sa fie mai ridicata decât temperatura corpului; este bun si cel la temperatura camerei. Nu trebuie sa folositi cuptorul cu microunde pentru a încalzi laptele pentru bebelus. Încalzirea inegala oferita de acesta poate avea ca rezultat înghitirea de lapte prea fierbinte.

Copiii care sunt hraniti cu biberonul au nevoie de un supliment de fier. Marea majoritate a produselor de pe piata sunt disponibile în variante cu sau iara fier suplimentar. Se recomandă varianta cu supliment de fier pentru copiii cu vârsta pâna într-un an. Pâna în acel moment aportul de fier din alte surse ar trebui sa fie adecvat, iar laptele sau formula ar trebui sa reprezinte doar o treime din aportul de calorii al copilului. Nu se recomandă folosirea laptelui de vaca decât dupa ce copilul a împlinit un an. De asemenea, copiii ar trebui sa primeasca lapte integral.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *