Agartha sau regatul subteran

Agartha sau regatul subteran

Oricare ar fi transcrierea grafică, Aggartha sau Agartha, cuvântul desemnează în tibetană un “regat subteran care ar fi situat în centrul pământului” şi unde ar domni regele lumii.

Acum 7000-8000 de ani, un trib întreg, de origine mongolă, ar fi dispărut în interiorul planetei noastre. În ciuda multor cercetări, nu se ştie unde se găseşte acest loc. Unii s-au gândit la Afghanistan, alţii la India, alţii la stepele mongole. Se bănuieşte că locuitorii Aggarthei, de ordinul milioanelor, provin în mare parte din cele două continente înghiţite, Atlantida şi Lemuria (care s-ar fi aflat în Oceanul Indian).

Agartha - orasul subteran

Supuşii regelui lumii trăiesc în peşteri adânci, luminate, unde cresc tot felul de plante cu virtuţi suverane; acestea conferă popoarelor care trăiesc aici o existenţă îndelungată, ferită de boli. Conducătorii acestei lumi subterane au puterea de a seca mările, de a schimba locul continentelor şi munţilor. “În nişte cărucioare stranii, necunoscute de noi, afirmă F. Ossendowski, locuitorii Aggarthei străbat cu mare viteză culoarele strâmte din interiorul planetei noastre.”

Astfel, ar exista, după descrierile teozofilor şi ale ocultiştilor, o lume imensă şi necunoscută. Tradiţii lamaiste, provenind din Asia Centrală, vin să întărească această ipoteză. “Avem chiar sub ochi, relatează Serge Hutin, un volum publicat la Paris în 1947 şi redactat de un om care pretinde că nu este altul decât suveranul acestui prestigios regat subteran, adică «Augustul Maha-Chochan Kout Houmi Lai Singh, din Aggartha Sangha, Domn al Shambalah-ului».”


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Agartha sau regatul subteran”

  1. Existenta unei lumi subterane a fost prezentata in mai multe carti care mai decare mai exuberante insa aceasta idee nu a prins la fel de bine ca existenta unei lumii in spatiu dupa care s-au facut si atatea filme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *