Acacia sau guma arabică de mestecat

acacia senegal

Acacia (Acacia senegal) – Cunoscută și sub numele de gumă arabică, gumă senegal sau gumă acacia de mestecat, este produsă de un copac care crește în Africa de Nord. Speciile de acacia care produc guma arabică și guma acacică sunt atât de apropiate între ele încât pot fi folosite una în locul celeilalte.

Părți folosite: flori,frunze, tulpini, rădăcini, rășini, scoarța de copac, semințe și uleiuri esențiale.

Cele mai multe soiuri de acacia sunt arbuști mici și mijlocii. Frunzișul arbuștilor este de cele mai multe ori albastru-verzui sau gri-argintiu. Este ca și feriga atunci când este tânără, însă o dată cu maturizarea, își schimbă puțin tipul de frunze. Florile sunt mici și de culori diverse: albe, galbene și crem și sunt organizate în inflorescențe.acacia senegal

Cultivare acacia

Cele mai multe tipuri cresc repede și sunt plante utile pentru refacerea vegetației în zonele deschise, goale. Planta este preferată de cei mai mulți pentru caracterul decorativ, ornamental. Chiar dacă această creștere rapidă pare a fi un avantaj, din păcate, datorită acestui detaliu, durata de viață a plantei este scăzută. Planta acacia are nevoie de a fi plantată într-o poziție în plin soare, cu pământ bine drenat. Deși tolerează foarte bine seceta, este foarte bine dacă pe parcursul verii i se poate oferi suficientă umiditate. Plantarea se face cel mai adesea din semințe.

Utilizări magice ale plantei acacia (plante și uleiuri)

Se ard ca ofrande pe altar sau pentru purificare; ajută la amplificarea puterilor psihice, meditație, dragoste platonică, conștientizare psihică, purificare, sursă de inspirație, înțelepciune, viziuni, protecție, vise profetice, spiritualitate, bani. O crenguță deasupra patului protejează de energiile potrivnice.

Guma de acacia poate fi folosita ca tratament pentru răni, pentru tuse și dureri de gât, dureri gastointestinale și ca tratament pentru paradontoză. Guma poate fi folosită pentru a scăpa de bacteriile din gura de bacteriile care cauzeaza boala denumită parodontoză . Guma arabica se dizolvă în apă, apoi se clătește cu ea gura pentru a trata boli ale gingiilor.

 


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *