Blogul Lui Jorjette prezinta: Abaddon locul secret al îngerului morţii

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Istorie si Cultura. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 0 minute și 42 secunde, și să știi că nimeni nu a lăsat nici un comentariu deocamdată dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

Abaddon (din ebraicul abaddon – pieire; Septuaginta) în iudaism, era întruchiparea mormântului ca groapă în pământ, care ascunde, înghite şi dezagregă pe cel înmormântat. Abaddon e situat pe drumul spre prăpastia subpământeană Sheol. Uneori, e o personificare identificabilă cu Sheolul însuşi; se poate compara, fără o identificare exactă, cu îngerul morţii, Malakh Ha-Maweth.

Abaddon este evocat în Cartea lui Iov din V. T. (XXVI, 6; XXVIII, 22; XXXI, 12) şi în Proverbele lui Solomon, unde e socotit o “taină adâncă, pe care numai Dumnezeu o pătrunde” (XV. 11), de asemenea în apocriful Înălţarea lui Isaia, 10; în N. T. (Apocalipsul lui loan Teologul. IX, 11) e numit Apollion şi i se atribuie un rol pedepsitor la sfârşitul veacurilor, când urmează să vină sub forma unui nor de lăcuste monstruoase.
appolion 550x540 Abaddon locul secret al îngerului morţii

Despre autorul Bogdan Cristescu

La anumite secţiuni scriu articole pentru voi cititorii. Grafica şi funcţionarea tehnică a acestui blog, îmi este oarecum responsabilitate. Aştept cu interes provocări cu subiecte ce nu le găsiţi aici, dar să fie ... inteligente!

Lasă un răspuns

Emailul tău nu va fi făcut public. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Ai grijă ce spui căci comentariile sunt moderate înainte de a fi făcute publice!