A ieşit curcubeul … asta da minune!

curcubeu

Ţi-am spus că după căldură şi soare torid vine şi ploaie şi răcoare? După atâtea zile de călduri sufocante, natura nu poate, pur şi simplu nu rezistă nici ea fără să dea frâu liber ciclului pe care paradoxal doar ea îl poate exprima cel mai bine, ca-ntr-o perfecţiune divină. La Iaşi după atâta căldură sufocantă, azi a plouat bine, şi a ieşit şi curcubeul!

Ciuclul “feedback-ului” nu a fost inventat de om. Poate noi doar l-am recunoscut, dar noi nu am putut fi capabili să face aşa ceva. Ceri şi primeşti, cald şi rece, lumină şi întuneric, apă şi uscat, cer şi pământ, astea-s pentru noi dar nu de la noi …

Cine speră că nu va avea furtună în viaţa sa, înseamnă că este cu adevărat aproape de natură. Cine crede că nu mai răsare soarele în întunericul din viaţa sa, înseamnă că timpul său de suferinţa e aproape de final şi va trece la următorul nivel, la a se împlini ceea ce doreşte şi ceea ce are nevoie. Dar totuşi, cine crede că schimbarea în bine nu va mai veni niciodată şi acceptă suferinţa şi durerea din viaţa sa, atunci aşa este şi aşa va fi.

Tinerii care se joacă cu suferinţa, ei sunt precum iarba proaspăt crescută. Dacă tu crezi că azi eşti plin de suferinţă, iar durerea din suflet simţi că te răpune, dacă nu vezi lumina, dacă speranţa nu îţi este către starea ta de bine, de fericire, atunci vei suferi în continuare din orice motiv ai ales tu să suferi. Partea bună e că tu tânărul, dacă brusc te decizi să fii fericit, să treci peste suferinţă, să faci ceva pentru starea ta de bine, nu mai contează ce se întâmplă după (oricum dacă vrei eşti fericit şi scăpat de suferinţa ta), important este că tu poţi să te opreşti din a mai suferi, spre deosebire de oamenii care trec de o vârstă, şi care starea de suferinţă, de chin, de nelinişte, de durere, este parte din viaţa lor şi pur şi simplu nu mai concep cum pot ei să trăiască altfel şi îşi încredinţează toată puterea lor unor alţi oameni de genul doctorilor, prietenilor, preoţilor, familiei, chiar şi unor bunuri precum banii sau lucrurile materiale … Aşa ajung să nu mai aibă puterea de a rămâne conectaţi la adevărata sursă de energie vitală, natura!

Oamenii slabi pot fi puternici, doar dacă se hotărăsc ca acum să se întâmple schimbarea … aşa e legea feedback-ului, aşa e legea naturii, după această lege natura există în jurul nostru … Acţionezi, acceţi şi trăieşti fără ataşamente pentru orice ai avea în viaţa ta … experimentezi astfel totul!

După ploaie vine soarele nu? După multă căldură şi soare, vine şi o ploaie răcoritoare, nu? După ploaie, la graniţă, când soarele începe să reapară, apare şi fenomenul de tranzitare, adică curcubeul. Cum îl găseşti în viaţa ta? Cum e personificat curcubeul în legile după care îţi trăieşti tu viaţa?

În viaţa mea curcubeul este momentul când, amuzat, observ cum toate lucrurile au o legătură. Nici nu se întâmplă fără un rost, chiar şi haosul are un rost şi o legătură! Curcubeul în tradiţiile vechi se spune că leagă două lumi. Sigur are o legătură orice legendă despre curcubeu, cu însăşi prezenţa lui practică!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Un răspuns la „A ieşit curcubeul … asta da minune!”

  1. Avatar Daniela
    Daniela

    Imi place sa ma uit la curcubeu dupa de ploua. De mica mi-a placut asta. Nu-mi place ploaia dar curcubeul da 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *