Prepara rapid o supa de legume, deosebita si sanatoasa

Supa de legume cu crochete de cascaval

Te invit sa prepari o supa de legume, simpla, gustoasa, si cu surprize! Iti recomand sa uimesti fie prin asociere fie prin gust si mod de prepaprare. Un produs gatit aparte de supa de legume, dar servit impreuna, va oferi o deosebita senzatie de “placut surprins”. De exemplu poti incerca cu niste crochete de cascaval:

Supa de legume cu crochete de caşcaval

Cantităţi pentru ingrediente: 1 conopidă mică; o jumătate de căpăţână mică de varză albă; 4 morcovi; 2 gulii potrivite; 1 gălbenuş; 3 pahare şi jumătate de apă; 80 g caşcaval; 1 legătură de pătrunjel verde; 4 linguri de margarină; 3 linguri de făină; sare, piper, nucşoară.

Preparare supa: conopida se curăţă, se spală şi se separă în bucăţi. Se curăţă morcovul şi guliile, se spală şi se taie în felii. Se curăţă şi se spală varza; se toacă mărunt. Se pune apa la fiert într-o oală mai mare şi când dă în clocot se introduc legumele. Se fierbe acoperită, circa 20 minute. Se potriveşte gustul supei cu sare, piper şi se serveşte cu crochetele preparate separat.

Preparare crochete: Se freacă margarina moale până devine pufoasă, se amestecă cu caşcavalul ras fin, cu făina şi cu gălbenuşul. Se adaugă, după gust, sare, piper, nucşoară şi pătrunjel verde, tocat mărunt. Se introduce compoziţia în frigider pentru câteva minute, apoi se formează din ea mici crochete. Se pun crochetele într-o oală cu apă sărată clocotită. Se fierb 5 minute, fără a lăsa ca apa să clocotească prea puternic. Se scot şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Puteti incerca si reteta de crochete prajite propuse de bucatareselevesele.ro (Crochete rapide de cascaval)

Ce spui daca banalul unt iti poate oferi unica lui aroma, atat de intensa, incat o simpla supa de legume verzi, devine o bomba de gusturi delicioase? Din unt poti prepara untul clarifiat (untura obtinuta din untul clasic). Numita si ghee, acest incredient de origine indiana, dar usor de preparat oriunde in lume, alaturi de o supa plina cu legume verzi proaspete de sezon, poate face pranzul un festin gustativ.

Supă de legume verzi cu ghee

Cantităţi: 1 praz, 1 salată verde, 200 gr spanac, 200 gr fasole verde, 3 linguri de ghee (unt clarifiat) sare după gust.

Supa de legume verzi cu ghee

Preparare: Se pune la fiert 1,5l apă, după ce clocoteşte se adaugă prazul tăiat felii (rondele), salata şi spanacul rupte în bucăţele cu mâna şi fasolea verde. Se lasă la fiert circa 30 minute. Se opreşte focul şi se adaugă 3 linguri de ghee, se amestecă, iar peste se poate presara pătrunjel tocat mărunt. Se lasă cu capac circa 5 minute, după care se poate servi. Recomand supa de legume verzi cu ghee sa fie servită cu o lingură de iaurt (în farfurie).

Doresti o supa de legume simpla? Foloseste jumatate de kg de napi! Aceasta radacinoasa alba numita si nap este ingredientul perfect pentru o supa gustoasa si rece. Gata in 30 de minute, supa de napi este simpla, usor de pregatit, gustoasa peste masura si deosebita prin aspect si stil. Incearca acest mod minimal de gatit!

Supă de gulii (napi)

Cantităţi: 400 gr gulii curăţate şi tăiate în formă de cuburi, 2 linguri de ulei, 1 lingură de faină, 1 lingură pătrunjel verde, 1 lingură smântână şi sare după gust.

Supa de gulii

Preparare: Într-o cratiţă cu uleiul fierbinte se adaugă guliile, peste ele se toarnă un polonic de apă fierbinte, şi se acoperă cu un capac. Se fierbe înăbuşit, până ce apa scade la jumătate, se adaugă sarea necesară şi făina amestecată cu trei linguri apă rece şi atâta apă caldă câtă supă dorim a prepara. Când guliile sunt complet fierte, se adaugă 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Înainte de a servi, în farfurie se toarnă smântâna.

Te-ai decis ce supă de legume să prepari? Dacă da, astept pe email contact@jorjette.ro poze cu reteta ta gatita. Promit sa iti fac farfuria ta cu supa de legume, vedeta aici! Până atunci…

Poftă bună!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Prepara rapid o supa de legume, deosebita si sanatoasa”

  1. Toate îmi fac cu ochiul, mai ales prima. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *